Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Συναγερμός στην Κύπρο: Αεροπλάνο με αεροπειρατές προσγειώνεται στη Λάρνακα

larnaka-aerodromio-airport

Αεροσκάφος της Egypt Air έκανε αναγκαστική προσγείωση το πρωϊ της Τρίτης στις 8:46 στο αεροδρόμιο της Λάρνακας με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις κυπριακές αρχές.
Το αεροσκάφος είναι ένα Airbus 320 των αιγυπτιακών αερογραμμών και εκτελούσε εσωτερική πτήση Αλεξάνδρεια-Κάιρο με 81 επιβάτες, ενώ σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε όταν το αεροσκάφος βρισκόταν 70 μίλια από το αεροδρόμιο της Λάρνακας

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες αν υπάρχουν αεροπειρατές επί του αεροσκάφους ή απειλή για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού.

Η αστυνομία της Κύπρου έχει τεθεί σε ύψιστο συναγερμό και ήδη έχει συγκληθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με άτομα που είναι μέσα στο αεροσκάφος, το  οποίο και αυτή την ώρα είναι αποκλεισμένο σε συγκεκριμένο χώρο του αεροδρομίου.

Για προληπτικούς λόγους στο αεροδρόμιο Λάρνακας έχουν φτάσει ασθενοφόρα ενώ δεν υπάρχει ακόμα έξοδος κανενός επιβάτη από το αεροσκάφος ούτε επικοινωνία με τους αεροπειρατές.

Πληροφορίες φέρουν, επίσης, τους αεροπειρατές να προτίθενται να αφήσουν γυναίκες και παιδιά Αιγυπτιακής καταγωγής να αποβιβαστούν από το αεροσκάφος.

screenshot-145884

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!