Μοσχαράκι με άγρια μανιτάρια και πουρέ γλυκοπατάτας
Το μοσχαράκι με άγρια μανιτάρια και πουρέ γλυκοπατάτας, είναι μία εύκολη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Πάμε να δούμε πως φτιάχνεται και τι υλικά θα χρειαστούν:
Τι θα χρειαστείς:
Υλικά για το μοσχαράκι:
30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια δάσους
200 ml ζεστό νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μεγάλους κύβους
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
100 ml λευκό κρασί
700 ml ζωμό βοδινού
3-4 κλωναράκια θυμάρι
Υλικά για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
2 μεγάλες γλυκοπατάτες, βρασμένες
50 γρ. βούτυρο
100 ml γάλα ζεστό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 κλωναράκια θυμάρι
Πώς θα το φτιάξεις:
Βάζουμε τα μανιτάρια σε μπολ και τα καλύπτουμε με το ζεστό νερό. Αφήνουμε να μουλιάσουν για 10 λεπτά.
Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια κρέατος με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Σοτάρουμε τα κομμάτια κρέατος για 5-7 λεπτά, από όλες τις μεριές μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα ακουμπάμε σε πιάτο.
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια με το ζωμό τους, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.
Όταν εξατμιστούν τα πολλά υγρά, ξαναβάζουμε τα κομμάτια κρέατος στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε το ζωμό βοδινού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 1-1 1/2 μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα του.
Ετοιμάζουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας. Βάζουμε τις γλυκοπατάτες ζεστές σε μπολ.
Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αρχίζουμε να τις λιώνουμε με πιρούνι.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα σταδιακά, συνεχίζοντας το λιώσιμο με πιρούνι.
Μόλις πολτοποιηθούν καλά τις πασπαλίζουμε με φυλλαράκια θυμάρι και τις κρατάμε ζεστές.
Προς το τέλος του μαγειρέματος, πασπαλίζουμε το μοσχαράκι με θυμάρι.
Σερβίρουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας με το μοσχαράκι, περιχύνοντας με λίγη σάλτσα και λίγο ακόμα θυμάρι.