Μανιτάρια Porcini αλά κρεμ
Το κρέας των χορτοφάγων.
Υλικά
- 30 γραμ.μανιτάρια porchini αφυδατωμένα Mushrooms Hellas
- 50 γραμ.βουτύρο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1/2 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- μαϊντανός
- κεφαλοτύρι / γραβιέρα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Από τη στιγμή που η συνταγή βασίζεται σε αφυδατωμένα μανιτάρια porcini θα πρέπει πριν τη χρήση να τα μουσκέψετε σε λίγο χλιαρό νερό ή σε λευκό κρασί για 20 λεπτά. Κατόπιν τα σουρώνετε με ένα χάρτινο φίλτρο καφέ κρατώντας το ζωμό για περαιτέρω χρήσεις. Τέλος ξεπλένετε ελαφρά τα μανιτάρια και μπορείτε πλέον να τα μαγειρέψετε.
Σωτάρετε τα μανιτάρια με το βούτυρο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3 λεπτά. Σβήνετε με το κονιάκ και αφήνετε 1 λεπτό να εξατμισθεί. Εν συνεχεία προσθέτετε την κρέμα γάλακτος αφήνοντάς την να δέσει σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και αποσύροντας το σκεύος από την φωτιά, γαρνίρετε με τον μαϊντανό και το κεφαλοτύρι ή την γραβιέρα.