Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Στητό στήθος: Συμβουλές για να το πετύχεις

 

Ένα από τα σημεία που εκφράζει τη θηλυκότητα μίας γυναίκας στο σώμα της είναι το στήθος. Όλες οι γυναίκες και ειδικά μεγαλύτερης ηλικίας ονειρεύονται ένα σφριγηλό στητό και χωρίς χαλάρωση στήθος. Με την αυξομείωση του βάρους ένα από τα προβλήματα που παρουσιάζονται είναι η χαλάρωση και οι ραγάδες.

Γι αυτό πριν θα πρέπει να φροντίζουμε και να περιποιούμαστε το στήθος μας πριν αυτό υποκύψει στα σημάδια του χρόνου. Ορισμένες γυναίκες καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό για να διορθώσουν το στήθος τους. Πριν όμως φτάσουν στο νυστέρι καλό θα ήταν να βελτιώσουν την εμφάνιση του στήθους με γυμναστική και με φυσικούς τρόπους.

Ενδεικτικά:

Καλό θα ήταν να μην φοράτε σουτιέν από συνθετικά υφάσματα γιατί το στήθος αφυδατώνεται και χαλαρώνει.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα και με απαλές κινήσεις να κάνετε μασάζ γύρω από το στήθος για να υπάρχει ενυδάτωση και κατ’ επέκταση ελαστικότητα.

Μετά από κάθε μπάνιο να ρίχνετε στο στήθος κρύο νερό.

Η διατροφή φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο. Καταναλώστε συχνά, λάχανο, κουνουπίδι, μπρόκολο τα οποία θεωρείται ότι καταπολεμούν τα οιστρογόνα που λαμβάνονται από τα υπόλοιπα τρόφιμα.

Πολύ βασικό στη διατήρηση του στήθους είναι και η γυμναστική. Θα πρέπει να κάνουμε ασκήσεις για τους θωρακικούς μύες, οι βασικές ομάδες που πρέπει να γυμνάσουμε είναι ο μείζον και ελάσσων θωρακικός, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από το λιπώδη ιστό του στήθους, είναι βασικοί για τη στήριξη του όπως επίσης και τους τραπέζιους της πλάτης για την ανόρθωση και το άνοιγμα του θώρακος.

Ξεκινήστε με αυτές:

Από όρθια θέση και ελαφρά λυγισμένα τα γόνατα ενώστε τις παλάμες σας μπροστά, στο ύψος του στήθους σας. Στη συνέχεια προσπαθήστε να πιέσετε όσο πιο δυνατά μπορείτε 12-15 φορές η πίεση.

Από όρθια θέση (για καλύτερη στήριξη μπορείτε να ακουμπάτε σε ένα τοίχο) παίρνετε ένα βαράκι σε κάθε χέρι και τα σηκώνετε μέχρι το ύψος του στήθους. Η άσκηση μπορεί να γίνει σηκώνοντας το ένα χέρι μόνο του και μετά το άλλο η και τα δύο μαζί. Προσέχετε έτσι ώστε οι αγκώνες να είναι ελαφριά λυγισμένοι. Κάνουμε 15 επαναλήψεις σε κάθε χέρι επί 3 σετ.

Πιέσεις σε τοίχο: Σταθείτε μπροστά σε ένα τοίχο με πρόσωπο προς αυτόν, τα πόδια σε διάταση. Τοποθετήστε τις παλάμες στον τοίχο στο ύψος του στήθους. Με τα χέρια τεντωμένα σπρώξτε δυνατά 15 φορές.

Γυναικεία push ups: Γονατίστε στο πάτωμα τοποθετήστε τα χέρια σας μπροστά έχοντας τα ανοιχτά λίγο πιο πολύ από το άνοιγμα των ώμων σας. Λυγίστε – τεντώστε τα χέρια και κάντε 12 επαναλήψεις.

Ξαπλώστε σε ύπτια θέση. Πάρτε τα βαράκια στα χέρια σας και κρατώντας τα, φέρνετε τα χέρια σας στα πλάγια, περίπου στο ύψος των ώμων. Έπειτα, έχοντας τους αγκώνες ελαφρώς λυγισμένους, φέρτε αργά τα βαράκια μπροστά και πάνω από το στήθος. Κατεβάζετε τα χέρια σας προς τα πλάγια, με αργές και σταθερές κινήσεις. Κάνετε 3 σετ των 12 επαναλήψεων.

Η γυμναστική παίζει σημαντικό ρόλο για να σας βοηθήσει να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικό διάστημα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Άρα μόνο οι καλοκαιρινοί μήνες δεν επαρκούν. Ορίστε ένα πλάνο και επαναλάβετε κατά τη διάρκεια του έτους.

diatrofi.gr

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!