Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια

Ένα υπέροχο πιάτο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει γευστικά από το αντίστοιχο με κρέας.

Υλικά

6 μεγάλα κολοκύθια, χοντρά, κομμένα στη μέση
400γρ. λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
2 λεμόνια
2 λίτρα ζωμό λαχανικών φρέσκο ή από κύβο βιολογικό
1½ κουτ. σούπας κορνφλάουρ
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1
Πλένετε καλά και σκουπίζετε τα κολοκύθια. Τα κόβετε στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε την ψίχα από την κομμένη πλευρά τους. Στύβετε με τα χέρια την ψίχα και την ψιλοκόβετε.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, την ψίχα από τα κολοκύθια, το ρύζι, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το τριμμένο μπαχάρι, τον κόλιανδρο, το χυμό και το ξύσμα από το 1 λεμόνι και το μισό ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Κόβετε με ένα μαχαίρι μια μικρή φετούλα από την άκοπη πλευρά του κάθε κολοκυθιού (ώστε να στέκονται όρθια) και με ένα κουτάλι τα γεμίζετε καλά με το μίγμα.
Βήμα 4
Βάζετε τα κολοκύθια, όρθια σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα με το άνοιγμα προς τα πάνω. Γεμίζετε την κατσαρόλα μέχρι τη μέση της με όσο ζωμό λαχανικών χρειαστεί, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκεπάζετε με το καπάκι της. Βράζετε το φαγητό για 45 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 5
Με μια κουτάλα βγάζετε αρκετό από το ζουμί της κατσαρόλας και το βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα από το δεύτερο λεμόνι.
Βήμα 6
Σε ένα μικρό μπολ διαλύετε το κορνφλάουρ με δύο τρεις κουταλιές νερό και το προσθέτετε στο μπολ με το ζωμό. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα. Ανακινείτε καλά και με προσοχή για να απλώσει παντού η σάλτσα, αφήνετε στη φωτιά να πάρει το φαγητό μια βράση και σερβίρετε αμέσως.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!