Ντίνα Νικολάου: Έχω φάει και κατσαρίδες
Η συνέντευξη της γνωστής σεφ στη “OnTime Σαββατοκύριακο”
Ντίνα Νικολάου: Έχω φάει και κατσαρίδες. Έμαθε στους Γάλλους -και όχι μόνο- τι σημαίνει γνήσια ελληνική κουζίνα. Η Ντίνα Νικολάου, η διάσημη «βασίλισσα της γεύσης», ξέρει πώς να κάνει τα πιρούνια να… παίρνουν φωτιά! Η γνωστή σεφ έχει πάθος με ό,τι δημιουργεί και μια χειμαρρώδη προσωπικότητα, που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό, όπως κάθε πιάτο που ετοιμάζει. Είναι «ζυμωμένη» με τις αξίες της ελληνικής γης, όπου μεγάλωσε στα καπνοχώραφα κι έμαθε από παιδί να αγαπάει καθετί αγνό και υπέροχο, όπως το «μαμαδίστικο» φαγητό που λατρεύουν η ψυχή και ο ουρανίσκος.
Ντίνα Νικολάου: Έχω φάει και κατσαρίδες
Η Ντίνα Νικολάου, απλή παρά τη μεγάλη δημοσιότητα και τη διεθνή αναγνώρισή της ως «πρέσβειρα» της ελληνικής γαστρονομίας, μίλησε στην “OnTime Σαββατοκύριακο” για το Παρίσι των ονείρων της, τα μυστικά της κουζίνας της, την Κατρίν Ντενέβ, η οποία λατρεύει τον περίφημο μουσακά της, τις… πισώπλατες μαχαιριές, τη σεξουαλική παρενόχληση, την εμμονή της, την ευτυχία της, το πρόσωπο στο οποίο κάνει ανοιχτή πρόσκληση για ένα γεύμα στο κομψό μαγαζί της στην Πόλη του Φωτός και τα πιο απίθανα φαγητά που έχει δοκιμάσει. Επίσης, μας αποκάλυψε ποια ήταν η μεγάλη απώλεια που την ταρακούνησε και την οδήγησε σε ψυχοθεραπεία, αλλά και τη δεύτερη ευκαιρία που της χάρισε ο Θεός.
Εμείς τη ρωτήσαμε ποιο φαγητό είναι το αγαπημένο της και ποιο δεν το τρώει καθόλου και μας απάντησε: “Τρώω τα πάντα. Το λατρεμένο μου είναι οι λαδερές μελιτζάνες της μανούλας μου. Έχω δοκιμάσει τα πάντα: Από κατσαρίδες μέχρι αυγό που το είχαν τοποθετήσει σε ηφαιστειογενές περιβάλλον κι έμεινε εκεί για τρία χρόνια, που μετά το σπάνε και είναι σαν σκόνη, το οποίο οι Κινέζοι το θεωρούν πολύ σπουδαίο έδεσμα”.
“Τις κατσαρίδες τις δοκίμασα σε ένα γαστρονομικό φεστιβάλ αφιερωμένο στην ασιατική κουζίνα – ήταν ένα είδος κατσαρίδας που το τηγανίζανε Ασιάτες σεφ! Για το μόνο φαγητό που μετά αισθάνθηκα λίγο περίεργα και άσχημα που το έφαγα ήταν όταν, τα πρώτα χρόνια που πήγα στη Γαλλία, μου έδωσαν και δοκίμασα κρέας αλόγου, αλλά δεν το ήξερα”.
Η συνέχεια στην “OnTime Σαββατοκύριακο”…