Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Αισιόδοξα τα νέα για τη Μαρινέλλα

Aπορροφάται σταδιακά το αιμάτωμα. Το τάμα στην Παναγία και η προσευχή της…

Γεμάτες αγωνία περνούν οι μέρες από το βράδυ της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου, όταν η Μαρινέλλα κατέρρευσε, ενώ ερμήνευε ένα από τα αξέχαστα τραγούδια της, στη σκηνή του Ηρωδείου.

Η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια υπέστη σοβαρό και εκτεταμένο αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο και από τότε παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Υγεία». Τα πρώτα 24ωρα κύλησαν βασανιστικά κυρίως για την οικογένειά της και τους φίλους της, καθώς και λόγω ηλικίας (είναι 86 χρόνων), κινδύνευσε άμεσα η ζωή της. Τα τελευταία ιατρικά ανακοινωθέντα, ωστόσο, δείχνουν ότι η Μαρινέλλα έχει διαφύγει τον κίνδυνο, καθώς δεν παρουσίασε καμία επιπλοκή.

«Η κ. Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) παραμένει νοσηλευόμενη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Υγεία” έπειτα από σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Η κατάστασή της εξελίσσεται ικανοποιητικά. Οι θεράποντες ιατροί: Ηλίας Κ. Πολιτάκης, Ηλίας Ανδριανάκης, Κωνσταντίνος Σπέγγος» αναφέρει αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το πρωί της Παρασκευής.

«Εφόσον δεν έχει κάνει καμία επιπλοκή, είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ασθενή και πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις οι γιατροί αποφασίζουν, οι θεράποντες, πότε θα πρέπει να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης, για να κάνει τα απαραίτητα. Η επόμενη φάση θα είναι η αποκατάσταση, αν εξελιχθούν ομαλά, όπως αναφέρονται» είπε μιλώντας στο Mega ο Γεώργιος Ορφανίδης, διευθυντής Νευροχειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Κάθε μέρα που περνά χωρίς μείζονες επιπλοκές αυξάνει τις ελπίδες. Η Μαρινέλλα διατηρεί την επαφή με το περιβάλλον. Αναγνωρίζει τους θεράποντες γιατρούς και την κόρη της και μέχρι στιγμής δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί σε κανένα σημείο της νοσηλείας της.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μίλησε για την κατάσταση της υγείας της, αναφέροντας πως η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια είναι πολύ δυνατή. «Μέχρι χθες ήταν σταθερή η κατάστασή της, η οποία παραμένει κρίσιμη. Τονίζω ότι δεν υπάρχουν μείζονες επιπλοκές. Τις μικρές επιπλοκές μπορεί να τις έχει οποιοσδήποτε μέσα στη ΜΕΘ. Αυτά τα περιστατικά, τα βαριά, θέλουν πολύ πολύ χρόνο.

Ας αφήσουμε τον οργανισμό να αντιδρά μόνος του στη φαρμακευτική αγωγή. Έχει όλα τα θετικά μέχρι τώρα. Ας δώσουμε χρόνο, το παλεύει, είναι πολύ δυνατή. Έχει και την αγάπη του κόσμου, η θετική ενέργεια έχει σημασία» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη.

Στο πλευρό της σπουδαίας ερμηνεύτριας βρίσκεται η κόρη της Τζωρτίνα Σερπιέρη, η οποία ήταν παρούσα στο Ηρώδειο όταν η μητέρα της υπέστη το εγκεφαλικό. Η Μαρινέλλα φέρεται να μην έχασε την επαφή μετά το εγκεφαλικό και κάποια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στην κόρη της με χιουμοριστική διάθεση: «Δεν ήρθε η ώρα μου ακόμα».

Η πίστη

Όσοι γνωρίζουν τη Μαρινέλλα από κοντά μιλούν για μια πολύ δοτική και δυνατή γυναίκα, με βαθιά πίστη. Μια από τις πιο προσωπικές και συγκινητικές ιστορίες που συνδέονται με την πίστη της είναι το τάμα που έκανε σε δύο μονές, όταν η κόρη της Τζωρτίνα διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, το 2013.

Η Μαρινέλλα το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν να ευχαριστήσει τον Θεό για τη σωτηρία του παιδιού της. Έκανε, λοιπόν, ένα τάμα και το εκπλήρωσε στη Μονή Θεοτόκου Καλλίπετρας στο Βέρμιο, τη Μονή της Παναγίας Σουμελά, αλλά και στη Μονή του Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η Μαρινέλλα στράφηκε στην πίστη της. Έκανε τάμα ζητώντας από την Παναγία να βοηθήσει την κόρη της να ξεπεράσει αυτή τη σοβαρή ασθένεια. Οι μονές στις οποίες απευθύνθηκε έγιναν σημεία αναφοράς στην πνευματική της πορεία, ενώ εκείνη προσευχόταν με όλη της την ψυχή.

Η Τζωρτίνα κατάφερε να βγει νικήτρια από αυτήν τη δοκιμασία. Η Μαρινέλλα απέδωσε την ανάρρωση της κόρης της όχι μόνο στις ιατρικές θεραπείες, αλλά και στη θεία παρέμβαση, πιστεύοντας ότι η προσευχή της εισακούστηκε. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, η σπουδαία ερμηνεύτρια πραγματοποίησε το τάμα της, επισκεπτόμενη τις μονές και ευχαριστώντας την Παναγία για τη βοήθεια και τη στήριξη που της προσέφερε. Τις ημέρες αυτές που η μεγάλη μας ερμηνεύτρια έδινε μάχη για τη ζωή της, έγιναν και παρακλήσεις στις μονές αυτές προκειμένου να βγει νικήτρια στη μάχη που δίνει.

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!