Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Tabata: Κάψτε λίπος μόνο με 4′ άσκηση την ημέρα

Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στο χώρο του fitness και αυτό δεν είναι διόλου τυχαίο. H συγκεκριμένη μέθοδος εκγύμνασης στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και υπόσχεται να χαρίσει σε όποιον την εφαρμόσει ιδανικές αναλογίες σε χρόνο ρεκόρ.

 

Πώς το κάνετε

 

Η μέθοδος Tabata αποτελείται από γρήγορα και δυναμικά διαστήματα -20 δευτερόλεπτα με όλη σας τη δύναμη ακολουθούμενα με 10 δευτερόλεπτα ξεκούραση- επαναλαμβάνονται συνολικά οχτώ φορές (για σύνολο 4 λεπτών). Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο McMaster του Οντάριο διαπίστωσαν ότι η άσκηση στο έπακρο της αντοχής σας για μικρά χρονικά διαστήματα είναι τόσο αποτελεσματική στη βελτίωση της μυϊκής μάζας και του μεταβολισμού όσο και η άσκηση για μεγαλύτερο διάστημα με χαμηλότερη ένταση.

Τεχνική καύσης λίπους: Η προσπάθεια στο έπακρο διατηρεί υψηλό τον καρδιακό ρυθμό καθ’ όλη την προπόνηση (ακόμα και κατά τα διαστήματα ξεκούρασης) αλλά και για ώρες αφού βγάλετε τα αθλητικά σας. Ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα; Καίτε επιπλέον θερμίδες.

Δοκιμάστε αυτή την αλληλουχία τριών ασκήσεων: ξεκινώντας με την άσκηση ένα, κάντε όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορείτε, διατηρώντας τη σωστή στάση του σώματος, μέσα σε 20 δεύτερα, ξεκουραστείτε για 10 δεύτερα και συνεχίστε για σύνολο οχτώ εναλλαγών. Ξεκουραστείτε για δύο λεπτά, συνεχίστε με τη δεύτερη άσκηση και κάντε 8 εναλλαγές. Κάντε άλλη μία 2λεπτη παύση και ολοκληρώστε με 8 εναλλαγές της τρίτης άσκησης.

1) Προβολές με άρση δικεφάλων: κρατώντας βαράκια στα πλάγια του σώματός σας, κάντε ένα βήμα μπροστά και κάντε προβολή, σηκώνοντας τα βαράκια στους ώμους. Σηκωθείτε όρθιοι και επαναλάβετε, αλλάζοντας πόδια.

2) Καθίσματα με πιέσεις πάνω από το κεφάλι: Κρατήστε βαράκια στο ύψος των ώμων και κάντε βαθύ κάθισμα. Σπρώξτε τα βαράκια ακριβώς πάνω από το κεφάλι ενώ σηκώνεστε.

3) Κάμψεις: Πάρτε θέση για κάμψεις και λυγίστε τους αγκώνες για να χαμηλώσετε το στήθος προς το πάτωμα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!