Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Παρά τις μειωμένες μεταναστευτικές ροές ο Πειραιάς “βουλιάζει”

Refugees and migrants arrive on the Greek Island of Lesbos after crossing the Aegean sea from Turkey on October 15, 2015.

Μείωση παρουσιάζουν και σήμερα οι μεταναστευτικές ροές από τα νησιά του Αιγαίου προς το λιμάνι του Πειραιά, καθώς το πρωί κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Αριάδνη”, μεταφέροντας μόνο 17 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “blue star 2” χωρίς να μεταφέρει κανέναν μετανάστη και πρόσφυγα ενώ σημειώνεται ότι χθες δεν υπήρξε καμία άφιξη από τα νησιά του Αιγαίου.

Στο λιμάνι του Πειραιά φιλοξενούνται σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση 5.330 μετανάστες και πρόσφυγες.

Λίγο πάνω από 50.000 οι καταμετρημένοι πρόσφυγες και μετανάστες

Συνολικά 50.146 πρόσφυγες και μετανάστες καταμετρήθηκαν στις 8 το πρωί της Δευτέρας σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου καταμετρήθηκαν 4.289 άτομα και στην Αττική 14.430, εκ των οποίων τα 5.467.
Στην Κεντρική Ελλάδα βρίσκονται συνολικά 2.879 πρόσφυγες και μετανάστες και στη Βόρεια Ελλάδα 28.548. Από αυτούς στην Ειδομένη, εντός camp, είναι 11.426.

Οι Ιταλοί διέσωσαν 730 μετανάστες νότια της Σικελίας

Η ιταλική ακτοφυλακή, με το πλοίο «Nτιτσιότι» διέσωσε χθες εξακόσιους είκοσι επτά μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σικελίας. Στην επιχείρηση συνεργάσθηκε και η μονάδα του πολεμικού ναυτικού «Aλιζέο».

Οι διασωθέντες (πεντακόσιοι είκοσι οκτώ άνδρες, ενενήντα πέντε γυναίκες και τέσσερα παιδιά) είχαν επιβιβασθεί σε πέντε διαφορετικές φουσκωτές λέμβους, όπως έκανε γνωστό η ακτοφυλακή της Ιταλίας μέσω Twitter.

Παράλληλα, το πλοίο Ντάτιλο, της ιταλικής ακτοφυλακής, διέσωσε άλλους 103 μετανάστες (ογδόντα άνδρες και είκοσι τρεις γυναίκες). Το σύνολο των διασωθέντων πρόκειται να μεταφερθεί αύριο από μονάδα που συμμετέχει στην επιχείρηση «Τρίτων» στο Λιμάνι του Ποτσάλλο στην Σικελία.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!