Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Χάρτης του αεροδρομίου των Βρυξελλών είχε βρεθεί στο Παγκράτι!

Σχεδιαγράμματα και χάρτης του αεροδρομίου Ζάβεντεμ των Βρυξελλών είχαν βρεθεί σε υπολογιστές και usb, τα οποία είχαν εντοπιστεί από τις ελληνικές αρχές σε διαμέρισμα της οδού Αστερόπης στο Παγκράτι.

Το εν λόγω διαμέρισμα ήταν η «γιάφκα», όπου διέμενε τον Ιανουάριο του 2015 ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

Οι ελληνικές αρχές βρήκαν τα καταλύματα του Aμπαούντ στις 17 και 19 Ιανουαρίου και περαιτέρω προσήγαγαν τον Αλγερινό Ομάρ Νταμάς -ο οποίος εκδόθηκε στο Βέλγιο, καθώς και ένα ακόμη άτομο το οποίο εφέρετο ως Συριακής καταγωγής.
Οι ελληνικές αρχές στέλνουν επείγον σήμα στις βελγικές με τις φωτογραφίες, τα αποτυπώματα και το DNA των προσαχθέντων του Παγκρατίου, με την επισήμανση ότι μπορούν να κρατηθούν μόνο για 24 ώρες, σύμφωνα με το δικονομικό μας σύστημα. Λίγες ώρες αργότερα οι βέλγοι απαντούν εγγράφως ότι δεν έχει προκύψει κάτι σε βάρος τους και μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι. Οι Έλληνες αστυνομικοί αφήνουν τον «Σύρο» και… ελεγχόμενα τον Νταμάς. Οι Βέλγοι επανέρχονται και ζητούν την κράτηση του 33χρονου Αλγερινού, καθώς εξέδωσαν ένταλμα σύλληψής του και υπέβαλλαν αίτημα έκδοσής, το οποίο και έγινε δεκτό.

Δέκα ημέρες αργότερα ενημέρωσαν τους Έλληνες συναδέλφους τους ότι ο Σύρος ήταν Γάλλος και σεσημασμένος στρατολογητής τζιχαντιστών στην Ευρώπη.
Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είχε καταδικαστεί τον Ιούλιο, μετά την αναχώρησή του για τη Συρία, ερήμην, σε 20 χρόνια κάθειρξης από δικαστήριο των Βρυξελλών σε υπόθεση δικτύων στρατολόγησης Βέλγων τζιχαντιστών με προορισμό τη Συρία.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!