Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Συλλήψεις υπόπτων σε Βρυξέλλες και Παρίσι!

Καθεστώς τρόμου επικρατεί σε όλη την Ευρώπη μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, καθώς παραμένουν ασύλληπτα άτομα που συμμετείχαν σε αυτές.

Οι αρχές στο Βέλγιο έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και το γραφείο των ομοσπονδιακών εισαγγελέων με γραπτή δήλωση ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν έξι άτομα που σχετίζονται με τις βομβιστικές ενέργειες της Τρίτης. Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια αστυνομικών ερευνών στα προάστια των Βρυξελλών Σάρμπεκ στο βορρά και Τζέτα στα δυτικά, καθώς και στο κέντρο της πρωτεύουσας του Βελγίου. Η απόφαση για την απαγγελία κατηγοριών για τους ύποπτους θα ληφθεί σήμερα. Δεν υπήρξαν άλλες λεπτομέρειες.

Επίσης όπως έγινε γνωστό τα δύο αδέλφια που διέπραξαν τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες ήταν γνωστοί στις αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες πριν τις επιθέσεις.

Πηγές που δεν έχουν κατονομαστεί είπαν ότι ο Χαλίντ ελ Μπακράουι και ο Ιμπραχίμ ελ Μπακράουι είχαν συμπεριληφθεί σε καταλόγους αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών για παρακολούθηση πριν τις επιθέσεις.

Σύμφωνα με την ταυτοποίηση των βελγικών αρχών, ο Ιμπραχίμ ελ Μπακράουι ήταν ο βομβιστής στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και ο Χαλίντ ελ Μπακράουι εκείνος του υπόγειου σιδηρόδρομου της πόλης, κοντά στα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια ώρα οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας “απέτρεψαν μια νέα επίθεση στην Γαλλία που βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ μετά από τη σύλληψη χθες το πρωί ενός Γάλλου ύποπτου. “Το άτομο που ανακρίνεται, Γάλλος υπήκοος, είναι ύποπτο για συμμετοχή σε ανώτατο κλιμάκιο στο σχέδιο αυτό. Ήταν μέλος ενός δίκτυου τρομοκρατίας το οποίο σχεδίαζε επίθεση στη Γαλλία”, είπε ο Καζνέβ σε τηλεοπτικές δηλώσεις του από το γραφείο του.

Μετά τη σύλληψη από την αντιτρομοκρατική της Γαλλίας (DGSI), η υπηρεσία πραγματοποίησε έφοδο χθες βράδυ σε κτίριο του προάστειου Άρζαντοιλ, βόρεια του Παρισιού, τόνισε.

“Στο στάδιο αυτό, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που συνδέουν αυτό το σχέδιο με τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες”, πρόσθεσε ο υπουργός.

Η σύλληψη έγινε δύο μέρες μετά από την επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και σε τραίνο του μετρό που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 31 άτομα και τραυμάτισαν περίπου άλλα 270, στην χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Βελγίου.

Τον Νοέμβριο, 130 άτομα σκοτώθηκαν στο Παρίσι σε συντονισμένες επιθέσεις σε καφενεία, ένα στάδιο αγώνων και έναν συναυλιακό χώρο. Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις και στις δύο πρωτεύουσες.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!