Στο πλευρό των προσφύγων που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκαν οι Σεμπά και Ερνάνι το απόγευμα της Τετάρτης (23/03), προκειμένου να βοηθήσουν και αυτοί από την πλευρά τους όσο μπορούν αυτούς τους ανθρώπους που διαβιώνουν σε άθλιες συνθήκες.

Οι δύο ποδοσφαιριστές έζησαν από κοντά το δράμα των προσφύγων και προσπάθησαν να απαλύνουν τον πόνο τους, μοιράζοντάς τους φαγητό, ρούχα και αθλητικά είδη. Παράλληλα, χάρισαν μπάλες στα μικρά παιδιά, προκειμένου να ξεφύγουν έστω και για λίγο από τη θλιβερή πραγματικότητα.

Ο Βραζιλιάνος και Πορτογάλος μίλησαν για την τεράστια προσφορά αγάπης του Ολυμπιακού και υποκλίθηκαν στον Πρόεδρο του Θρύλου, Βαγγέλη Μαρινάκη, για την τεράστια βοήθεια που προσφέρει σε αυτούς τους ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, ο Ερνάνι δήλωσε: “Είναι κάτι πολύ σπουδαίο αυτό που συμβαίνει εδώ. Ο Ολυμπιακός είναι στο πλάι όλων αυτών των ανθρώπων. Και των παιδιών φυσικά που το έχουν τόση πολύ ανάγκη. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται εδώ. Βρισκόμαστε ως Σύλλογος για 20η μέρα στη σειρά. Είναι αληθινά σπουδαίο. Είναι προφανώς δύσκολο να λυθεί αυτό το πρόβλημα γιατί μοιάζει πολύ δύσκολο να βοηθήσεις όλους όσοι το χρειάζονται. Βεβαίως η βοήθεια που δίνει ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη και προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερους γίνεται. Το μήνυμά μου είναι το εξής: όσοι πιο πολύ μπορούν να βοηθήσουν καλό θα είναι να το πράξουν. Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες και ό,τι μπορεί ο καθένας ας το προσφέρει”.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Σεμπά, ο ποίος εμφανώς συγκινημένος ανέφερε: “Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες. Είναι μια άσχημη κατάσταση αυτή που είδα εδώ. Είμαι ευτυχής που έστω για λίγο βοήθησα κι εγώ και προσφέραμε στιγμές χαράς στους ανθρώπους. Είδα παιδιά να χαμογελούν έστω και για λίγο. Είναι σημαντικό να βοηθάμε όσο πιο πολύ μπορούμε ο καθένας τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Το δικό μου μήνυμα είναι το εξής: είμαι περήφανος γι’ αυτό που συμβαίνει εδώ από πλευράς του Ολυμπιακού. Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Όσο πιο πολύ μπορούμε βοηθάμε. Είναι αναμφίβολα μια σημαντική πρωτοβουλία αυτή που πήρε ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης. Πάντα βοηθάει όλους όσοι τον χρειάζονται. Είτε είναι ξένοι, είτε Έλληνες, είναι πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα κι εγώ για να βοηθήσω”.