Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Δεν είναι ο Ναζίμ Λαχράουι ο ύποπτος που συνελήφθη στις Βρυξέλλες!

Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο ύποπτος που συνελήφθη στις Βρυξέλλες δεν είναι ο Ναζίμ Λαχράουι.

Αρχικά είχαν γράψει ότι ο ύποπτος συνελήφθη το πρωί σε πιτσαρία στην περιοχή Αντερλεχτ των Βρυξελλών.

Ο Ναζίμ Λαχράουι ήταν καταζητούμενος για τις επιθέσεις του Παρισιού, συνεργός του συλληφθέντα Σαλάχ Αμπντεσλάμ και ειδικός στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ναζίμ Λαχράουι, φέρεται να εξαφανίστηκε τρέχοντας από το αεροδρόμιο αμέσως μετά την έκρηξη.

Ο Λαχράουι, είναι ένας 24χρονος συριακής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να έφυγε από τη χώρα του τον Φεβρουάριο του 2013 και να ταξίδεψε χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία ως την Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο με τον Αμπντεσλάμ. Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι το DNA του βρέθηκε σε διάφορες ζώνες αυτοκτονίας που χρησιμοποιήθηκαν τον Νοέμβριο.

Με τη σύλληψη του Λαχράουι και την ανακοίνωση ότι εμπλέκονται στις επιθέσεις και τα δύο αδέρφια Μπακραουι (ένας στο αεροδρόμιο, ένας στο μετρό), μένει ένας ακόμα τρομοκράτης που δεν έχει διευκρινιστεί ποιος είναι.

Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για τον 31χρονο Μοχάμεντ Αμπρίνι, Βέλγο μαροκινής καταγωγής, ο οποίος εξαφανίστηκε μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Η βελγική ιστοσελίδα “HLN” αναφέρει ότι ήδη οι βελγικές αρχές έχουν καταλήξει ότι ο Μοχάμεντ Αμπρίνι είναι ένας από τους τρομοκράτες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Μάλιστα αναφέρεται ότι πιθανότατα αυτός είναι με το καπέλο στη φωτογραφία από το αεροδρόμιο και όχι ο Λαχράουι. Ο Αμπρίνι είναι παιδικός φίλος του Αμπντεσλάμ και ζούσαν σε διπλανά σπίτια στο Μολενμπέκ. Μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στην καρδιά των Παρισίων, εκδόθηκε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Η βελγική αστυνομία στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες για τον άνδρα έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του με την ερώτηση «γνωρίζετε αυτό τον άνδρα;».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!