Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Νέα μελέτη: Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ δεν συμβάλει στην μακροβιότητα

Η κατανάλωση αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι αρνητική για την καλή υγεία. Όμως, στο παρελθόν υπήρξαν μελέτες που υποστήριξαν ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, χωρίς να γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε κάποιο ποτό, είναι επωφελής για τον ανθρώπινο οργανισμό και συμβάλλει στην μακροβιότητα.

Ερευνητές από το κέντρο εθισμού Victoria Centre στο πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά μελέτησαν 87 σχετικές έρευνες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ δεν συνδέεται με την  μακροβιότητα. Οι Καναδοί επιστήμονες συνέκριναν ομάδες με απέχοντες από το ποτό και μετριοπαθείς πότες, οι οποίοι άφησαν το ποτό μετά από προβλήματα υγείας.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όσοι έπιναν αλκοόλ περιστασιακά, δηλαδή λιγότερο από ένα ποτό την εβδομάδα, ζούσαν περισσότερο από εκείνους που χαρακτηρίζονται «μετριοπαθείς πότες». Επίσης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ δεν έχει καμία σχέση ή σύνδεση με την μακροζωία.

Ο επικεφαλής της έρευνας γιατρός Tim Stockwell δήλωσε πως αμφιβάλλει με την θεωρία που υποστηρίζει ότι η σπάνια κατανάλωση αλκοόλ είναι ο λόγος που οι περιστασιακοί πότες είχαν χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, επειδή το επίπεδο του αλκοόλ στο σώμα τους ήταν «βιολογικά ασήμαντο».

Από το σύνολο των 87 μελετών που ερευνήθηκαν για να καταλήξουν οι επιστήμονες στο παραπάνω συμπέρασμα μόνο οι 13 δεν είχαν παραδείγματα με απέχοντες από την κατανάλωση αλκοόλ.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!