Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μαρτυρία Ελληνίδας που ζει στις Βρυξέλλες:«Το μόνο που ακούμε είναι σειρήνες»!

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι Βρυξέλλες από τα πολλαπλά χτυπήματα με βομβιστικές επιθέσεις στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων και δραματικές εικόνες έχουν κατακλύσει τα social media.

Η πρωτεύουσα του Βελγίου μοιάζει με έρημη πόλη. Άνδρες της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται σε κάθε δρόμο και κάθε στενό, πραγματοποιώντας εξονυχιστικούς ελέγχους ασφαλείας, προκειμένου να αποκλείσουν το ενδεχόμενο και νέου χτυπήματος.

Τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν μετατραπεί σε «φρούριο» και όλες οι προγραμματισμένες συζητήσεις και εργασίες έχουν αναβληθεί. Όσοι εργαζόμενοι βρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Τρίτης στην Κομισιόν έχουν εγκλωβιστεί στο κτήριο και περιμένουν να δοθεί το «πράσινο φως» από τις Αρχές, ώστε να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους.
Όπως δηλώνει στο protothema.gr Ελληνίδα που εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή «τα μέτρα ασφαλείας που μας έχουν δώσει είναι να παραμείνουμε μέσα στο κτήριο. Αυτή τη στιγμή το μόνο που ακούω είναι σειρήνες να ηχούν στο κέντρο της πόλης. Όλοι οι δρόμοι έχουν κλείσει και είναι έρημοι. Παντού υπάρχει αστυνομία».

«Όταν έγινε η επίθεση στο μετρό βρισκόμουν στο λεωφορείο καθοδόν για την εργασία μου. Τώρα όλοι οι εργαζόμενοι παραμένουμε μέσα στο κτήριο και δεν επιτρέπεται σε κανέναν η έξοδος. Αναμένουμε νέα απόφαση από την ασφάλεια ως προς το πότε θα μπορέσουμε να φύγουμε», προσθέτει.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!