Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τρόμος στο Βέλγιο: Κλειστά τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αεροδρόμια, μουσεία, πανεπιστήμια και ΜΜΜ!

Με μπαράζ επιθέσεων στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών και σε τουλάχιστον δύο σταθμούς του Μετρό, τρομοκράτες αιματοκύλησαν την πρωτεύουσα του Βελγίου και έδρα της ΕΕ.

Οι πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 17 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Η βελγική δημόσια τηλεόραση VRT κάνει λόγο για επίθεση αυτοκτονίας.

Ακυρώνονται όλες οι συναντήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών έθεσε την χώρα στο ανώτατο επίπεδο επιφυλακής, στο επίπεδο 4.  

Στο ανώτατο επίπεδο “πορτοκαλί” ανεβαίνει το επίπεδο απειλής στα ευρωπαϊκά όργανα, σύμφωνα με ανάρτηση της Επιτρόπου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Όλες οι συναντήσεις εντός των κτιρίων αναβάλλονται και επιτρέπεται η είσοδος μόνο στο προσωπικό με κάρτα εισόδου.

Τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν σφραγιστεί ενώ έχει παραλύσει κάθε δραστηριότητα στην πόλη των Βρυξελλών, με κλειστά αεροδρόμια, μουσεία, πανεπιστήμια, αναστολή όλων των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς και των σιδηροδρόμων καθώς και με κλειστές όλες τις υπηρεσίες.

Commission

Κλείσιμο των γραφείων της Κομισιόν και οδηγίες στους εργαζόμενους 

Σε κλείσιμο των γραφείων της προχώρησε η Κομισιόν μετά τις εκρήξεις που έπληξαν τις Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα έδωσε οδηγία στους υπαλλήλους της που βρίσκονταν ήδη στο κτίριό της, να παραμείνουν εντός του και σε όσους δεν είχαν προλάβει να φτάσουν στη δουλειά τους, να παραμείνουν στα σπίτια τους σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Κλείνουν και τα μουσεία

Μετά το αεροδρόμιο και τους σταθμούς του μετρό, οι βελγικές Αρχές κλείνουν τα μουσεία και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς για λόγους ασφαλείας. Ουσιαστικά, κανένα μέσο μεταφοράς δεν λειτουργεί πλέον στη βελγική πρωτεύουσα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!