Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Σακελλαρίδη

Αναστάτωση και εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου προκάλεσαν τα όσα είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης για την μετά ΣΥΡΙΖΑ ζωη του στο “Κ”, του κυριακάτικου περιοδικού της “Καθημερινής”.

 

Προς το παρόν το επιτελείο Τσίπρα δεν επιθυμεί να σχολιάσει, άλλωστε το διαζύγιο ήταν “βελούδινο”, γνωρίζει όμως ότι τα “καρφιά” Σακελλαρίδη πονάνε.

gabriil kapa
Ως άφθαρτος και… γοητευτικός επιλέχθηκε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος από τον Αλέξη Τσίπρα για το πρώτο διάστημα της “πρώτης φοράς Αριστερά”. Ένα διάστημα που φαίνεται δεν θέλει να θυμάται ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Σύμφωνα με τον συντάκτη, δεν διστάζει να πει πως «αυτό που έκανα ήταν προπαγάνδα. Αυτή ήταν η δουλειά μου». Αποκαλύπτεται δε πως το βράδυ των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, όταν εξελέγη βουλευτής στην Α’ Αθήνας, ψιθύριζε: «Δεν έχω άλλα καύσιμα. Έως εδώ ήταν». Παραιτήθηκε τον Νοέμβριο του 2015 μετά από απαίτηση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα καθώς δεν ήθελε να ψηφίσει τη συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια. Είχε ψηφίσει όμως, τον προηγούμενο Αύγουστο, το Μνημόνιο.

Ήταν η χειρότερη νύχτα της ζωής του: «Ένιωθα πως είχα βγει από το σώμα μου όταν ψήφισα… Γιατί ψήφισα; Ξέρεις, όσο πιο βαθιά μπαίνεις σε ένα σύστημα, τόσο πιο δύσκολα βγαίνεις από αυτό. Το έκανα γνωρίζοντας πως δεν μπορούσα να πράξω διαφορετικά», έχει πει σε συνομιλητές του. Η ευθύνη τον στοιχειώνει ακόμα. «Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι παραιτήθηκα. Ήμουν εκεί, ήμουν μέσα στις συσκέψεις, ήμουν στο στενό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου», λέει. Και αρνείται να πιστέψει πως οι διαρροές που ακολούθησαν την παραίτησή του, πως ουσιαστικά αποπέμφθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, προήλθαν από τον πρωθυπουργό ή τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά: «Ό,τι και αν έχει γίνει μεταξύ μας, πιστεύω πως και ο Αλέξης και ο Νίκος έχουν έναν κώδικα βαθιά μέσα τους».

Αντίθετα από τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που δίνουν χειμαρρώδεις συνεντεύξεις και αποκαλύπτουν διαλόγους με τον πρωθυπουργό, κρυφά σχέδια και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, εκείνος λέει, ενοχλημένος, πως «αν είναι να μιλήσουμε για ευθύνες, θα μπορούσα να γράψω σεντόνια». Αλλά φαίνεται πως δεν θέλει να το κάνει γιατί «πώς να το κάνουμε, υπάρχει ένα άτυπο συμφωνητικό non disclosure».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!