Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Choco waves:Καινοτόμα επιχείρηση από Μαθητές Β’ Λυκείου!

Μία ομάδα δέκα συμμαθητών του Α’ Αρσάκειου-Τοσίτσειου Λυκείου  δημιούργησε μία εικονική επιχείρηση με … πραγματικό προϊόν, το οποίο μάλιστα πωλείται ήδη στα διαλείμματα προς τους μαθητές του σχολείου.

Πρόκειται για τα choco waves, έναν καινοτόμο συνδυασμό από πατατάκια με επιλογή επικάλυψης από γευστική σοκολάτα.

Η επιχείρηση αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Εικονική Επιχείρηση” του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων του Junior Achievement Greece, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι δέκα συμμαθητές εργάστηκαν εντατικά, μοιράζοντας μεταξύ τους τις ευθύνες της γενικής διεύθυνσης, της έρευνας και ανάπτυξης προϊόντος, του ποιοτικού ελέγχου, της προώθησης κλπ. Για να χρηματοδοτήσουν την υλοποίηση της ιδέας τους, εξέδωσαν ονομαστικές μετοχές, τις οποίες αγόρασαν με ενθουσιασμό αρκετοί συμμαθητές και φίλοι τους.

Μετά από σειρά δοκιμών κατέληξαν στη συνταγή για την παραγωγή των choco waves. Στη συνέχεια, με την υποστήριξη της υπεύθυνης Καθηγήτριάς τους, κας Τσορμπατζίδου και του εθελοντή ειδικού Συμβούλου του ΣΕΝ, αποτάθηκαν σε επαγγελματίες του τομέα τροφίμων για να παρασκευάσουν το προϊόν και να το συσκευάσουν τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.
Οι 16χρονοι επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν στην Εμπορική Έκθεση που διοργανώνει το ΣΕΝ για όλες τις μαθητικές επιχειρήσεις την 1η Απριλίου στο Athens Mall.

Τα choco waves εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν οι:
Κωνσταντίνος Κανέλλης (Διευθυντής Πωλήσεων)
Βαγγέλης Καραγεωργίου (Διευθύνων Σύμβουλος)
Δημήτρης Καταπόδης (Υπεύθυνος Ποιοτικού Ελέγχου)
Μαργαρίτα Κατσώρχη ( Διευθύντρια Πωλήσεων)
Αναστάσης Κολέλης (Βοηθός πωλήσεων)
Τάσος Κωνσταντινίδης (Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού)
Σίλβια Λαμπρινοπούλου (Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων)
Λένα Πενθερουδάκη (Διευθύντρια Οικονομικών)
Κωνσταντίνα Πλατανιά (Βοηθός Πωλήσεων)
Ιωάννα Σιμιτζή (Διευθύντρια Μάρκετινγκ)

λλλ

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!