Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Το “Ανάδειξέ το” υποδέχεται τον Μάρτιο με επιβλητικό περιεχόμενο

Απόψε βράδυ Τρίτης, 01/03, στο ξεκίνημα του πρώτου μήνα της Άνοιξης, το «Ανάδειξέ το» κάνει την εμφάνισή του με επιβλητικό περιεχόμενο, ανάλογο του βεληνεκούς και της ποιότητας που χαρακτηρίζουν την εκπομπή! Απόψε στις 21.00 στο SBC!

Με δυναμικό και αποκλειστικό ξεκίνημα ανοίγει την εκπομπή η Άννα Νικολαΐδη φιλοξενώντας ένα από τα θέματα που δεν ακούγονται και δεν αναλύονται παρά σπανίως στους τηλεοπτικούς δέκτες. Κοντά της η κ. Χριστίνα Σάρρα, Προϊσταμένη Γ.Α.Κ (Γενικών Αρχείων του Κράτους), στο Τμήμα Οργάνωσης και Μελετών. Μαζί ανοίγουν μία συζήτηση μοναδικού ενδιαφέροντος που ξεκινώντας από τις βάσεις (τι είναι τα Γενικά Αρχεία του Κράτους;), επεκτείνεται στον σκοπό ύπαρξης και λειτουργίας αυτής της δημόσιας υπηρεσίας. Η κουβέντα εστιάζει στην πολιτιστική, ιστορική και ‘τεκμηριωτική’ αξία του αρχειακού υλικού, το οποίο δίδεται για ιστορική έρευνα, για τη μελέτη και κατανόηση του ελληνικού κράτους και των δραστηριοτήτων του, καθώς και της σύγχρονης ιστορίας.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, η Ρούλα Σκουρογιάννη αναλαμβάνει την παρουσίαση του ιατρικού, υποδεχόμενη τον Πνευμονολόγο, και Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, Κ. Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.Συζητούν ολιστικά για μία κοινή πάθηση που ταλαιπωρεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε όλες της τις εκφάνσεις. Πρόκειται για μία ενημερωτική συζήτηση γύρω από το άσθμα, τους διαφορετικούς ‘τύπους’ που συναντούμε σε αυτή τη πάθηση, και την σωστή θεραπευτική (φαρμακευτική και μη) αγωγή που πρέπει να ακολουθήσει ο εκάστοτε ασθενής για τον έλεγχο της κατάστασής του.

Η συνέχεια της εκπομπής ανατρεπτική, με ροκ ύφος και μελωδική χροιά. Κοντά στην Άννα Νικολαΐδη ο εκλεκτός προσκεκλημένος, κ. Γιώργος Μπιλικάς, τραγουδοποιός, μουσικός, αρθρογράφος αλλά και συγγραφέας. Παρά την πολυδιάστατη ενασχόλησή του με πολλά και ετερόκλιτα αντικείμενα, απόψε στην εκπομπή συστήνεται ως συγγραφέας και μουσικός. Αναφέρεται αρχικά στα βιβλία του «Heaven Adventures», «Al Andalus», «Oπροφήτης με τα λυπημένα μάτια» και «No 9», όλα από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, που ως κοινό στοιχείο έχουν το μεταφυσικό, πραγματευόμενα έννοιες όπως η θρησκεία, η Ύπαρξη του θεού, ο θάνατος και το τι υπάρχει μετά το τέλος της επίγειας ζωής. Ο ολοκλήρωση της συνέντευξης αποκτά ροκ χροιά καθώς γίνεται αναφορά επίσης στην μουσική του πορεία ως μέλος ροκ –φυσικά– μπάντας.

Το κλείσιμο επιβλητικό ανάλογο της έναρξης της εκπομπής. Η Ρούλα Σκουρογιάννη υποδέχεται μία δυναμική γυναικεία προσωπικότητα, παλιά γνώριμη της εκπομπής – την κ. Αποστολία Ακριβούση, Ιατροδικαστή και Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας. Μαζί κάνουν μία ενδοσκόπηση στο επάγγελμα του ιατροδικαστή – με την σκληρότητα, την αποφασιστικότητα, τον επαγγελματισμό και την δυναμική που προϋποθέτει και συνεπάγεται αυτή η ιδιότητα. Η πιστή φίλη και καλεσμένη της εκπομπής αναφέρεται στη δύναμη που πρέπει να διέπει κάποιον σε αυτό τον κλάδο καθώς η σωματική, ψυχική, πνευματική και συγκινησιακή κατάσταση ενός ιατροδικαστή θα πρέπει να  είναι σε πλήρη ισορροπία, αδιάκοπα, και ανά πάσα στιγμή που θα κληθεί να ασκήσει το αξίωμά του σε μία σκληρή ή και αποτρόπαια σκηνή εγκλήματος. Αναφορά γίνεται επίσης στο 3οΠανελλαδικό Αναθεωρητικό Συνέδριο για το θεσμό της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Κράτους που θα διεξαχθεί στις 23-25  Σεπτέμβριο 2016 στην Λαμία.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!