Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση του Κ.Ευαγγελάτου στην Δημοτική Πινακοθήκη Παιραιά (ΦΩΤΟ)

 

Με  καλλιτεχνική επιτυχία και πολύ μεγάλη προσέλευση κοινού ολοκληρώθηκε στη  Δημοτική Πινακοθήκη Παιραιά η αναδρομικού χαρακτήρα έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο: Αισθητικές και θεωρητικές καταθέσεις , η οποία εγκαινιάστηκε από την Ειρήνη Στ. Νταιφά, αντιδήμαρχο πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, καθώς και τα καθημερινά δρώμενα λόγου και τέχνης που πλαισίωναν  την εντυπωσιακή έκθεση επιμορφωτικά και ψυχαγωγικά.

Οι φιλότεχνοι μέσα από 84 έργα του καλλιτέχνη είδαν τις εικαστικές, ιδεογραφικές και ανθρωποκεντρικές αναζητήσεις, προθέσεις και επιτεύξεις του και διαπίστωσαν την πολυεπίπεδη διεθνή πορεία του.

Παράλληλα ο Κώστας Ευαγγελάτος, ως θεωρητικός τέχνης, έδωσε διαλέξεις για θέματα σύγχρονης τέχνης, με βάση κείμενα του που έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικούς συλλογικούς τόμους.

Ιδιαίτερα σημαντικά ήταν και τα δρώμενα τέχνης που ακολούθησαν τις διαλέξεις με γνωστούς καλλιτέχνες συνεργάτες του.

 

Ο Μάριος Καζάς, πιανίστας, συνθέτης ερμήνευσε υποβλητικά και επιδέξια στο πιάνο έργα Μπάχ και μουσικές συνθέσεις του εμπνευσμένες από την ποίηση του Κ. Ευαγγελάτου.

Η Ιωάννα Σκληρού, μουσικός, κορνίστα, ερμήνευσε υπέροχα και σπάνια έργα για κόρνο των Τσαικόφσκυ και Ουίλλιαμς.

Η Μάρθα Παπαδοπούλου, Φιλόλογος, ηθοποιός, λογοτέχνις απήγγειλε με την μοναδική ορθοφωνία της εκφραστική εσωτερικότητα τα ποιήματα «Τουτέστιν», και «Εγκάρσια Πτήση», του Κ. Ευαγγελάτου.

Ο Νίκος Γαρμπής- Nicofilimon, συνθέτης, designer  παρουσίασε για πρώτη φορά μια σύνθεση του για πιάνο βασισμένη σε παραλλαγές των γνωστών μελοποιήσεων του ποιημάτων Κ. Ευαγγελάτου, σε συνδυασμό με εκκεντρικό αυτοσχεδιασμό που απογείωσε τις αισθήσεις. Στη συνέχεια η Αγγελική Κοκκολιάδη, με την μουσική συνοδεία του Nicofilimon διάβασε στη Γαλλική γλώσσα το εφηβικό ποίημα “Promesse-Υπόσχεση” από τη συλλογή “Offrandes Seculaires- Κοσμικές Σπονδές” και χειροκροτήθηκαν θερμά.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση του τολμηρού μουσικοποιητικού, χοροδράματος «Chair’s Tragedy», από το Χοροθέατρο «Λυδία Λίθος».

Η σκηνοθέτις, χορογράφος και ηθοποιός Φένια Αποστόλου ερμήνευσε 2 επιγραφικά ποιήματα του Κ.Ευαγγελάτου για την Μαρία Κάλλας, ενσωματωμένα στη χορογραφία της και η χορεύτρια Σίλια Καρφοπούλου χόρεψε με την εκφραστική, πλαστική και ακριβή εκφραστική της κίνηση την ψυχογραφική χορογραφία, που αναφέρεται στην απόγνωση από την ερωτική απώλεια…Η τπαρουσίαση ήταν εξαιρετική και εναρμονίστηκε ιδανικά με τον νεοκλασικό εκθεσιακό χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά!

 

ΦΕΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΝΤΑΝΥ ΜΑΡΤΖΩΚΑΣ, ΣΙΛΙΑ ΚΑΡΦΟΠΟΥΛΟΥ,Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΕΛΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ- ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΙΦΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΓΑΡΜΠΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΚΚΟΛΙΑΔΗ-ΓΑΡΜΠΗ, ΝΙΚΟΣ ΓΑΡΜΠΗΣ-NICOFILIMON ΣΙΛΙΑ ΚΑΡΦΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΕΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ DANCE ΙΩΑΝΝΑ ΣΚΛΗΡΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΚΚΟΛΙΑΔΗ-ΓΑΡΜΠΗ, ΝΤΑΝΥ ΜΑΡΤΖΩΚΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΓΑΡΜΠΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΜΑΡΘΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!