Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Ανάδειξέ το»: Τι θα δούμε σήμερα

Σταθερή στο ραντεβού της κι απόψε, βράδυ Τρίτης, 02/02, η εκπομπή «Ανάδειξέ το», σε ένα ενημερωτικό πλαίσιο ποικίλης ύλης με νέα από τους τομείς του ασφαλιστικού, της φιλοσοφικής, και της ιατρικής χειρουργικής! Απόψε στις 21.00 στο SBC!

 

Το σημερινό επεισόδιο, θα μπορούσε δικαίως να αποκαλεστεί ως ένα ξεχωριστό κράμα ασφαλιστικο-οικονομικών, φιλοσοφικών και ιατρικών δεδομένων, με τα τελευταία να εστιάζουν σε βάθος στον τομέα της ιατρικής χειρουργικής – σε διάφορες εκφάνσεις της.

 

Το άνοιγμα της εκπομπής ανήκει σε μία όμορφη και πολυδιάστατη γυναικεία παρουσία, που θα μπορούσε να αποτελεί ζωντανό παράδειγμα μιας γυναίκας που ξέρει να συνδυάζει ισορροπημένα την οικογενειακή ζωή με την καριέρα, χωρίς μάλιστα να φοβάται να βγει δυναμικά στην επαγγελματική αρένα, με ένα συγγραφικό έργο-οδηγό που προκαλεί να αλλάξει όλα τα δεδομένα στον ασφαλιστικό κλάδο του σήμερα. Πρόκειται για την οικονομολόγο, κ. Μυρτώ Χαμπάκη, η οποία πρόσφατα παρουσίασε το νέο της βιβλίο: «Solvency II: Η μεγάλη εικόνα», των Εκδόσεων Insurance Innovation, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές και τον θαυμασμό των συναδέλφων της. Εκείνη βέβαια αποφεύγει με σεμνότητα να αναφερθεί στο γεγονός αυτό στην συνέντευξή της στην Άννα Νικολαΐδη, και αντ’ αυτού εξηγεί γιατί το βιβλίο αυτό –προϊόν πολυετούς και εντατικής έρευνας- έρχεται να αλλάξει αποτελεσματικά τον τρόπο που λειτουργεί ο ασφαλιστικός κλάδος. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η τεκμηριωμένη αναφορά της στο ζήτημα διαχείρισης κινδύνων από την πλευρά των ασφαλιστικών εταιρειών, προς αποφυγή του κινδύνου χρεοκοπίας, καθώς και η προσωπική εκτίμησή της για την διαμόρφωση της ασφαλιστικής αγοράς στα επόμενα χρόνια.

 

Το ενδιαφέρον του κοινού διεκδικεί στη συνέχεια το ιατρικό κομμάτι της εκπομπής που θα διερευνήσει απόψε θέματα ιατρικής χειρουργικής που απασχολούν και προβληματίζουν καθημερινά μικρούς και μεγάλους. Κοντά στην Ρούλα Σκουρογιάννη έρχεται αρχικά ο κ. Κωνσταντίνος Ξηρομερίτης, αγγειοχειρούργος, ο οποίος θα ξεκινήσει μία ουσιαστική ιατρική ανάλυση πάνω στο θέμα της φλεβικής ανεπάρκειας που μπορεί στην εξέλιξή της, αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, να φτάσει στο σημείο να ορίζει το επίπεδο ζωής του ατόμου. Η συζήτηση ξεκινά αρχικά από την επεξήγηση του ορισμού της πάθησης (τι είναι η φλεβική ανεπάρκεια;), και επεκτείνεται στην συμπτωματολογία της, τους προδιαθεσικούς παράγοντες εμφάνισής της, καθώς και στις κλινικές συνέπειες της πάθησης – την εμφάνιση κιρσών- οι οποίες μάλιστα δρουν κι αναπτύσσονται ύπουλα στο σώμα του ασθενή, αφού μπορούν να γίνουν αντιληπτές σε επόμενα μόνο στάδια εξέλιξης της νόσου. Σύντομη αναφορά γίνεται και στο θέμα των ευρυαγγειών, οι οποίες ωστόσο δεν φαίνεται να απασχολούν ιδιαίτερα τον θεράποντα ιατρό, καθώς όπως αναφέρει επηρεάζουν κατά βάση μόνο αισθητικά το σημείο στο οποίο εμφανίζονται, όπου τα αγγεία είναι πιο έντονα και εμφανή δημιουργώντας την εικόνα ‘ιστού αράχνης’. Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση κλείνει καθησυχαστικά, καθώς ο ειδήμων γιατρός  μιλά για τις θεραπευτικές λύσεις που βοηθούν σε ένα μεγάλο βαθμό την αντιμετώπιση του εκάστοτε προβλήματος.

XIROMERIOTIS

Σκέψεις με άλλο αέρα φέρνει το επόμενο μέρος της εκπομπής, όπου στη θέση του καλεσμένου κάθεται ο Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ και συγγραφέας, κ. Δημήτρης Δακρότσης. Με χρόνια σπουδών, εμπειρίας, αφιέρωσης κι ενασχόλησης με τη φιλοσοφία, επιδόθηκε το τελευταίο διάστημα στην συγγραφή κι έκδοση του βιβλίου του:«Benedetto Croce: Από την αισθητική εποπτεία στην άμεση έκφραση του πραγματικού», το οποίο κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Ανάτυπο. Στόχος του συγγραφέα να προβάλλει αρχικά το πολύτιμο έργο του Ιταλού φιλοσόφου Benedetto Croce, ο οποίος μελέτησε την συσχέτιση των αρχών του πνεύματος, της αισθητικής, της ηθικής, της λογικής και της ιστοριογραφίας με την ενορατική γνώση – ένας τομέας της φιλοσοφικής μελέτης που ονομάζεται ‘αισθητική φιλοσοφία’. Αυτή η φιλοσοφική προσέγγιση ουσιαστικά διερευνά τον τρόπο με τον οποίο το άτομο αποκτά γνώση, αντιλαμβάνεται, και σχηματίζει άποψη για ένα αντικείμενο που βλέπει για πρώτη φορά σε ένα συγκεκριμένο χώρο και χρόνο, όπως το προσλαμβάνουν οι πέντε του αισθήσεις. Το βιβλίο γίνει τροφή για έντονη σκέψη και προβληματισμό, ενώ αποτελεί και την διδακτορική διατριβή του συγγραφέα.

DAKROTISIS

Το κλείσιμο της εκπομπής αφιερωμένο αν μη τι άλλο σε ένα θέμα υγείας που απασχολεί τόσο άνδρες, όσο και γυναίκες, με τις δεύτερες να εκδηλώνουν συχνά εμμονικές τάσεις στην προσπάθεια απόκτησης ενός κοινωνικά επιβεβλημένου, ιδανικού σωματικού προτύπου. Θέμα συζήτησης λοιπόν, οι εναλλακτικές παρεμβατικές μέθοδοι για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν είτε στην περίπτωση συσσώρευσης μεγάλης μάζας λίπους σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, είτε στην περίπτωση της απότομης απώλειας βάρους. Η Ρούλα Σκουρογιάννη ερευνά κάθε περίπτωση ξεχωριστά, με την βοήθεια των πιο εξειδικευμένων γιατρών στο πλάι της.

 

Η συσσώρευση λίπους σε μεμονωμένα μέρη του σώματος, μπορεί -αναλόγως την περίπτωση του ασθενή- να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην αυτοπεποίθηση κι αυτοεκτίμησή του, και να τον καταστήσει συναισθηματικά ευάλωτο στον επικριτικό σχολιασμό άλλων. Την λύση στο πρόβλημα αυτό δίνει εδώ και χρόνια η μέθοδος της λιποαναρρόφησης, που ουσιαστικά αποτελεί ένα ‘λυτρωτικό μέσο’ αφαίρεσης του συσσωρευμένου λίπους από συγκεκριμένες περιοχές του κορμιού. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που στη συνέχεια της αφαίρεσης παρατηρηθεί τοπική ‘χαλάρωση’ του δέρματος στο συγκεκριμένο σημείο; Ο πλαστικός χειρούργος, κ. Ιωάννης Μεταλληνός, μιλά για μία νέα μέθοδο, αυτής της λιποαναρρόφησης και ταυτόχρονης σύσφιξης με laser, η οποία υπόσχεται να δώσει οριστική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα.

METALINOS

Από την άλλη, αισθητικά προβλήματα δημιουργεί και η μαζική απώλεια βάρους, που συχνά συνεπάγεται δυσμορφία στην όψη του σώματος, ενώ το δέρμα ‘κρεμάει’ και χάνει την σφριγηλότητά του. Για τις επανορθωτικές μεθόδους αποκατάστασης τέτοιων προβλημάτων μιλά στην δημοσιογράφο ο επίσης πλαστικός χειρούργος, κ. Πέτρος Δημοβέλης, εξηγώντας πως αυτές διαφέρουν για κάθε περίπτωση ασθενή, και προϋποθέτουν σωστή προεγχειρητική  εκτίμηση και καλό σχεδιασμό για κάθε έναν ξεχωριστά. Συμπληρώνει ωστόσο, πως τα αποτελέσματα των παρεμβατικών αυτών μεθόδων αποκατάστασης είναι μόνιμα, απλώς ο χρόνος ανάρρωσης του ασθενή εξαρτάται κάθε φορά από τις ειδικές του ανάγκες.DIMOBELIS

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!