Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

“Ανάδειξέ το”: Μια εκπομπή που τα έχει όλα – Τι θα δούμε σήμερα

Το «Ανάδειξέ το» στην τελευταία εμφάνιση του πρώτου μήνα του 2016, σε μία εμφάνιση που θα συζητηθεί για το έντονο και απολαυστικό πολιτιστικό, και ενημερωτικό της ενδιαφέρον! Απόψε Τρίτη, 26/01, στις 21.00 φυσικά στο SBC!

 Στην τελευταία εμφάνιση του «Ανάδειξέ το» για τον Ιανουάριο του νέου έτους, η αγαπημένη δημοσιογραφική ομάδα του κοινού έχει ετοιμάσει μία βραδιά με ασυναγώνιστο πολιτιστικό ενδιαφέρον ποικίλης ύλης, ενώ έντονο παρόν δίνουν και τα θέματα υγείας που αναλύονται, καθώς και το ένθετο που αφορά στο παιδί. Γιατί μέσα από την ενημέρωση, προκύπτει η μόρφωση, η καλλιέργεια και ο εξευγενισμός  του πνεύματος.

 

Στο ξεκίνημα της εκπομπής, η Άννα Νικολαΐδη καλωσορίζει δίπλα της την συγγραφέα, κ.Φραγκίσκη Σταυράκη, με την οποία συζητούν για το συγγραφικό της έργο κι όχι μόνο. Μέσα από την μεστή κουβέντα που εκτυλίσσεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η συγγραφέας αναφέρεται αρχικά στην ποιητική της συλλογή με τίτλο: «Ουδέν ανθρώπου δεινότερον», από τις Εκδόσεις Ιωλκός, που έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τον συνεχή αγώνα του να ξεπερνά τις δυσκολίες που εμφανίζονται στο μονοπάτι της ζωής, με διαρκές ζητούμενό του την ευτυχία. Ολοκληρώνοντας την συνέντευξή της, η συγγραφέας αναφέρεται με συγκίνηση στην ταινία μικρού μήκους: «Το ταξίδι στην Κάρπαθο», ένα ταξίδι στον τόπο αφετηρίας κι εκκίνησης της συγγραφέα, γεμάτο κινηματογραφικές μνήμες, εικόνες και στιγμιότυπα της ζωής των ανθρώπων του νησιού. Το έργο (σε σκηνοθεσία της Λένας Βουδούρη και σενάριο της Βίκυς Τσιανίκα) βασίστηκε σε ποιήματα της συγγραφέα, τα οποία απαγγέλει στην ταινία ο ταλαντούχος ηθοποιός, κ. Σταύρος Ζαλμάς.

 

Τα νεότερα από τον τομέα της υγείας επιμελείται κι απόψε η Ρούλα Σκουρογιάννη, ερευνώντας ένα από τα θέματα που απασχολούν καθημερινά ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Πρόκειται για τις πολυπαραγοντικές παθήσεις που κοινώς αποκαλούμε «αλλεργίες». Δίπλα στη δημοσιογράφο η -πλέον εξειδικευμένη στα θέματα αυτά- αλλεργιολόγος, κ. Καλλιόπη Παναγιωτοπούλου, με την οποία συζητούν σε απλή και κατανοητή γλώσσα όλα τα θέματα που πρέπει να γνωρίζει ένας γονέας αναφορικά με τις αιτίες εκδήλωσης μίας αλλεργίας σε παιδιά και εφήβους. Μαζί ενημερώνουν για τους ενδογενείς κι εξωγενείς παράγοντες που μπορούν να ενεργοποιήσουν την εκδήλωσή αλλεργιών, τα συμπτώματα ενός παιδιού που πρέπει να παρακινήσουν τον γονέα να απευθυνθεί στον κατάλληλο γιατρό, ενώ ειδική αναφορά γίνεται στην κατηγορία των αναπνευστικών αλλεργιών που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Άραγε εκτός από την αντιμετώπιση ήδη υπαρχόντων αλλεργικών επεισοδίων, υπάρχει και προληπτική αγωγή που θα μπορούσε να ακολουθήσει ένα παιδί με έντονο ιστορικό αλλεργιών στην οικογένεια;

 PANAGIVTOPOYLOY

Στα μέσα της εκπομπής το ρεπορτάζ στρέφεται σε ένα τελείως διαφορετικό ορίζοντα με νησιωτικό άρωμα και θαλασσινό αέρα. Η Άννα Νικολαΐδη ταξιδεύει συνειρμικά στο«αρχοντονήσι των Κυκλάδων», όπως πολλοί συνηθίζουν να αποκαλούν την Άνδρο, καλησπερίζοντας κοντά της την κ. Ειρήνη Μαμάη, εικαστικό και Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου της Άνδρου «Το Σκουμπί». Ξεκινά έτσι μία ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή στην έντονη δράση του πολιτιστικού Συλλόγου εντός κι εκτός Ελλάδας μέσα στα χρόνια ζωής του, που μετρούν ήδη από το 1916. Με αφορμή την αλλαγή της φύσεως των δραστηριοτήτων του Συλλόγου κατά την διάρκεια των ετών αυτών – όπου από εμπορικός μετατράπηκε σε εικαστικός – η Πρόεδρος αναφέρεται με υπερηφάνεια και θαυμασμό στο θέμα της τελευταίας εικαστικής έκθεσης του Συλλόγου: «Η τέχνη ενώνει τους λαούς». Μία έκθεση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε συνεργασία με το Μορφωτικό Τμήμα της Αιγυπτιακής Πρεσβείας, όπου παρευρέθη και ο Πρέσβης της Κίνας. Αποσπάσματα και εικόνες από την εκδήλωση απόψε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

 MAMAI

Η συνέχεια ωστόσο επιφυλάσσει προτάσεις αποκλειστικά για το παιδί. Κοντά στη Ρούλα Σκουρογιάννη έρχεται η κ. Σοφία Κωστάρα, εκπρόσωπος της διαδικτυακής σελίδας «infokids.gr» για όλα τα θέματα που αφορούν στο παιδί, η οποία προτείνει στη δημοσιογράφο την παιδική θεατρική παράσταση «Καρμενσίτας», ως μία μοναδική επιλογή ψυχαγωγίας και διαπαιδαγώγησης των παιδιών. Αυτό γιατί πέρα από τον συνδυασμό των εκπληκτικών σκηνικών, που παραπέμπουν σε μία επικαλούμενη «υπερπαραγωγή», και του μουσικο-χορευτικού πανδαιμόνιου όπερας-μπαλέτου, το έργο περνά στο παιδί σημαντικά μηνύματα για την αξία της φιλίας, καθώς και για την δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης.

 

Λίγο πριν το τελείωμα της εκπομπής, η παρέα του «Ανάδειξέ το» υποδέχεται την συγγραφέα, κ. Χρύσα Σιδέρη, η οποία θίγει ένα αθεράπευτο θέμα που απασχολεί και θα συνεχίσει να απασχολεί τον καθένα. Το θέμα αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τον έρωτα, το στοιχείο αυτό που μπορεί να κάψει, να λυγίσει, να παραπλανήσει και να αποπροσανατολίσει ακόμη και τον πιο «σκληρό» και αμετάβλητο άνθρωπο. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση του ακραίου, του «άρρωστου», και καταστροφικού έρωτα που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε θανάσιμα προβλήματα υγείας; Αυτό είναι και το θέμα που πραγματεύεται το βιβλίο της συγγραφέα με τίτλο: «Μικρά Θαύματα»,από τις Εκδόσεις Γόρδιος, που παρότι δεν αποτελεί αυτοβιογραφία, είναι επηρεασμένο από ιστορίες φιλικών προσώπων της συγγραφέα. Ένα βιβλίο με πολύ έντονα και δυνατά συναισθήματα, που έχει παραδόξως..αισιόδοξο τέλος.

 SIDERH

Και φτάνοντας στο κλείσιμο της εκπομπής, η Άννα Νικολαΐδη πρωτοτυπεί χτίζοντας μία γέφυρα επικοινωνίας με τους τηλεθεατές της εκπομπής. Έχοντας αξιολογήσει τα έργα της συγγραφέα, κ. Λενέτας Στράνη, προτείνει δύο από τα βιβλία της, ανάλογα με τα γούστα και το προσωπικό ενδιαφέρον κάθε ατόμου. Έτσι η παρουσιάστρια ξεχωρίζει την ποιητική συλλογή της συγγραφέα: «Αλπική Ζώνη», των Εκδόσεων Κίχλη, καθώς και το νεανικό μυθιστόρημά της: «Το ξενοπούλι και ο Συνορίτης Ποταμός», από τις Εκδόσεις Σαββάλας. Περισσότερα για το  περιεχόμενο και το ύφος του κάθε έργου απόψε, σε μία βραδιά με λυρικό και έντονα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!