Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

“Αναδειξέ το”: Ξεχωριστή η πρώτη εκπομπή για τη νέα χρονιά

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς αλλάζουν πολλά, όχι όμως και η ψυχαγωγική ενημέρωση! Απόψε Τρίτη, 05/01, στις 21.00, η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του «Ανάδειξέ το» στο SBC, σε άλλη μία πετυχημένη συνταγή που θα αναγνωρίσει το τηλεοπτικό κοινό!

Το τηλεοπτικό ντεμπούτο της κάνει για την νέα χρονιά απόψε στις 21.00, στο SBC  το «Ανάδειξέ το», με πολύτιμο ειδησεογραφικό περιεχόμενο από τους τομείς για τους οποίους αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό. Μία ενδιαφέρουσα μίξη από το συγγραφικό κόσμο, τον κόσμο της έρευνας και της ιατρικής, και των πολιτιστικών δρώμενων της χώρας μαρτυρά μία πολλά υποσχόμενη τηλεοπτική χρονιά.

Στην έναρξη της εκπομπής, η Άννα Νικολαΐδη υποδέχεται και καλωσορίζει την συγγραφέα Νεκταρία Ζαγοριαννάκου – Μακρυδήμα, η οποία παρουσιάζει το μυθιστόρημά της «Ο μεγάλος σοφός», το οποίο κυκλοφορεί επίσημα στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Ωκεανίδα. Ίσως το ιδανικό συγγραφικό ξεκίνημα εν όψει του νέου έτους, που κανείς θα ήλπιζε να φέρει αισιοδοξία, δύναμη κι ένα καλύτερο αύριο για τον κόσμο, καθώς το βιβλίο πραγματεύεται τη μετάβαση από το σκοτάδι του Μεσαίωνα στο φως της Αναγέννησης. Αν λοιπόν ο ανατρεπτικός ήρωας του μυθιστορήματος κατάφερε μέσα από τον τρόπο σκέψης του, το πάθος του, και τον έρωτα να αλλάξει τον εαυτό του και τους άλλους γύρω του, μήπως τελικά ο κόσμος μπορεί να αλλάξει αν κανείς αντιληφθεί τη δύναμη που κρύβει μέσα του;

zagorianakoy

Με ιδιαίτερα ενδιαφέρον υλικό επιστρέφει η Ρούλα Σκουρογιάννη από τον τομέα της ιατρικής έρευνας, έχοντας δίπλα της την Βιολόγο, Ανοσολόγο, και Ερευνήτρια στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), κα Βίλη Πανουτσακοπούλου. Μία πολυδιάστατη συνέντευξη που επεκτείνεται από τον ορισμό του αντικειμένου της ανοσολογίας, το πώς επηρεάζει η ιατρική έρευνα την κλινική πράξη, μέχρι και τους παράγοντες που πυροδοτούν τις αλλεργικές αντιδράσεις. Μία πραγματικά λεπτομερής –και συνάμα περιεκτική συζήτηση- με ουσία και περιεχόμενο που αφορά από επιστήμονες, μέχρι και μαθητές γυμνασίου.

panoytsakopoyloy

«Η μουσική ταξιδεύει το μυαλό και διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες» – έτσι λέγεται, έτσι πιστεύεται, κι έτσι έχει αποδειχτεί εκατομμύρια φορές στην εξελικτική πορεία του ανθρώπινου είδους. Πόσο ενδιαφέρον θα ήταν λοιπόν αν υπήρχε ένα «πνευματικό κέντρο» ή ένας «θεσμός» ή μία «αρχειακή βιβλιοθήκη» που να διαθέτει ταξινομημένα συλλεκτικά μουσικά βινύλια, αρχεία, κι όχι μόνο, που ξυπνούν διαφορετικές «μουσικές μνήμες»; Ο λόγος για την Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» και την τεράστια πολιτιστική, ακαδημαϊκή και πνευματική αξία του περιεχομένου της.  Η κα Στεφανία Μεράκου, Μουσικολόγος και Διευθύντρια της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη», μιλά στην Άννα Νικολαϊδη για τις συλλογές της βιβλιοθήκης, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις θεατρικές παραστάσεις που διοργανώνει, καθώς και για πολλά άλλα που δεν θα φανταζόταν κανείς.

merakoy

Οδεύοντας προς το τέλος, υποδεχόμαστε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες κάποιους από τους σταθερούς συνεργάτες της εκπομπής, που εγγυώνται για την σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία των παιδιών. Αυτή τη φορά, πρόκειται για την γλυκύτατη εκπρόσωπο της online διαδικτυακής σελίδας για το παιδί infokids.gr , κα Σοφία Κωστάρα, η οποία μιλά στη Ρούλα Σκουρογιάννη για την παιδική μουσική παράσταση: «Χίλιες και μία σελίδες», που λαμβάνει χώρα στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Μεγάρου. Εξηγεί για ποιους λόγους μία τέτοια παράσταση δεν θα έπρεπε να παραληφθεί ούτε από μικρούς, αλλά ούτε κι από μεγάλους.

info kids

Το κλείσιμο της εκπομπής επιφυλάσσει ένα όμορφο και νοσταλγικό ταξίδι εικόνων, μέσα από το βιβλίο: «Έρωτες στη σκιά των πυραμίδων», των Εκδόσεων Αρσιφόνη. Φυσικά, στην εκπομπή έρχεται η ίδια η συγγραφέας του βιβλίου, κα Βασιλική Γαβαλά, η οποία θα εξομολογηθεί στην Άννα Νικολαϊδη τις εικόνες, τα αισθήματα και τα βιώματα των ηρώων που κρύβονται πίσω από τις σελίδες του βιβλίου, το οποίο εμπνεύστηκε από την αγάπη της για το νησί της, τη Λήμνο.

gabala

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!