Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Ανάδειξέ το»: Η υγεία και οι τέχνες στο προσκήνιο

Απόψε, 29/03, το «Ανάδειξέ το» εμφανίζεται ανανεωμένο με συνεντεύξεις που αφορούν στην Υγεία, στις Τέχνες και στην Λογοτεχνία της χώρας. Απόψε στις 21.00 στο SBC!

 Στο ξεκίνημα του αποψινού «Ανάδειξέ το», η Άννα Νικολαΐδη φιλοξενεί κοντά της την Αναισθησιολόγο, με ειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία και την Αντιμετώπιση του Πόνου, και Πρόεδρο της Επιτροπής Επιστημών & Παιδείας της ΜΚΟ GAEEC, Δρ. Αλίκη Μητσάκου – Γεωργίου.  Η καλεσμένη της εκπομπής μιλά για την ιστορική ανάπτυξη της ΜΚΟ GAEEC (στα ελληνικά: Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία), τα θέματα με τα οποία ασχολείται, εστιάζοντας στον αξιοσημείωτο ρόλο της – την εκπροσώπηση των πολιτών της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Το δεύτερο μέρος της εκπομπής καταλαμβάνει η υγεία. Η Ρούλα Σκουρογιάννη καλωσορίζει τον Γενικό Χειρούργο, εξειδικευμένο στην προηγμένη Λαπαροσκοπική Χειρουργική για τηνΧειρουργική Αντιμετώπιση των Κηλών, επίσης  Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής, κ. Φώτη Αρχοντοβασίλη. Μαζί αναπτύσσουν το ιατρικό θέμα της εμφάνισης «κήλης», και του αποτελεσματικού τρόπου αντιμετώπισής της μία για πάντα.

Στο τρίτο μέρος, η εκπομπή  στρέφεται προς τις τέχνες, και η  Άννα Νικολαΐδη υποδέχεται την Εικαστικό και Ποιήτρια, κ. Χριστίνα Ιακωβίδου-Μυτιληναίου. Η δημιουργός μιλά για το εικαστικό της έργο, την συμμετοχή της σε πολλαπλές εικαστικές εκθέσεις, καθώς και για την ποιητική της συλλογή με τίτλο: «Κατάθεση ψυχής», από τις Εκδόσεις Αρναούτη.

Λογοτεχνία πλαισιώνει και την συνέχεια, όπου αυτή τη φορά η  Άννα Νικολαΐδη έχει κοντά της τον Συγγραφέα, επίσης Λογιστή στην ιδιότητα, κ. Διονύση Δάγλα. Εκείνος μιλά για την αγάπη του για την φωτογραφία, ενώ παρουσιάζει και το βιβλίο του «Το πέτρινο Άλογο», τωνΕκδόσεων MyStory Editions, μία διαφορετική φωνή απέναντι στα «πρέπει» και τον κοινωνικό καθωσπρεπισμό. Ο ίδιος κάνει αναφορά και στο  άλλο του βιβλίο με τίτλο: «Σουανήκω μέχρι εκεί που με θες», που θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις ίδιες εκδόσεις.   

 anna-21

Την λογοτεχνία υποδέχεται αρμονικά η ποίηση, με επόμενο καλεσμένο της εκπομπής τον Ποιητή,  κ. Γιώργο Σιαφλά. Ο καλεσμένος μιλά στη δημοσιογράφο για την ποιητική του συλλογή με τίτλο: «Κρίσιμη καμπή», τωνΕκδόσεων Γαβριηλίδη, εμπνευσμένη από την πολιτική επικαιρότητα, και τα κοινωνικά θέματα που απασχολούν τις ημέρες μας. Με συγκίνηση αναφέρεται και στις πολιτιστικές δράσεις του  Ιδρύματος Ελισάβετ Σιαφλά – Μπαλόγλου, εις μνήμην της συζύγου του.

Το κλείσιμο της εκπομπής επιφυλάσσει μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη, αυτή τη φορά σε σύνδεση με Αμερική, μέσω Skype. Η Άννα Νικολαΐδη μιλά με την Παιδοψυχίατρο,Δρ. Susan Rich, η οποία μιλά για το βιβλίο της «Silence Epidemic», των Εκδόσεων lulu.com, έναν ενημερωτικό οδηγό πρόληψης και σωστής διαχείρισης της Νευροαναπτυξιακής Διαταραχής, που μπορεί να εμφανιστεί σε παιδιά λόγω προγεννητικής έκθεσης του εμβρύου στο αλκοόλ. 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!