Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Νότης Σφακιανάκης:«Εμείς ήμασταν πρόσφυγες, αυτοί δεν είναι»(VIDEO)

Ο διάσημος τραγουδιστής ήταν καλεσμένος στην εκπομπή The 2night show και μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τους πρόσφυγες προκαλώντας αντιδράσεις για ακόμα μία φορά.

«Εγώ τα έχω δει, εσείς όχι. Στην Κω, οι άνθρωποι που ήρθαν από τη Συρία σχεδόν όλοι είναι νέοι στην ηλικία, αν έχετε προσέξει, είναι η περίοδος που μπορούν να δημιουργήσουν οικογένεια… πάμε στην πληθυσμιακή αλλοίωση… Δεν είναι τυχαίο ότι τους φέρνουν εδώ και κάνουν αποθήκη το μαγαζί μας. Έχουν φύγει από την πατρίδα τους και είναι πολύ καλοντυμένοι, κακό δεν είναι αυτό, όλοι γνωρίζουν την Αγγλική και έχουν γεμάτα πορτοφόλια. Οι μαγαζάτορες στην Κω ψιλοπλούτισαν κατά κάποιον τρόπο από αυτούς, τους Συρίους. Όταν πας σε ένα ξένο σπίτι, δεν πρέπει να χτυπήσεις την πόρτα και να περιμένεις τον ιδιοκτήτη να σου πει «πέρασε»; Έρχονται λοιπόν νταηλίδικα. Άρα αυτοί οι ανθρωπιστές, οι οποίοι είναι απόλυτα υποκριτές ας προσπαθήσουν να σταματήσουν τον πόλεμο και να μην ξεριζώνονται οι άνθρωποι…

Γιατί δεν ήρθαν οι Ιρακινοί, όταν έγιναν όσα έγιναν στο Ιράκ που ήταν χειρότερα από αυτά που έγιναν στη Συρία; Σίγουρα δεν μπορούν να μείνουν στη Συρία, ας πάνε στα Αραβικά εμιράτα… Φύγανε οι άνθρωποι με τα παιδάκια τους, μπήκαν στις λαστιχένιες βάρκες, μέσα στη θάλασσα, φταίω εγώ; Πρέπει να έχω ενοχές και να αισθάνομαι τύψεις γιατί ο πατέρας και η μάνα πήραν το παιδάκι και το έβαλαν μέσα σε μια βάρκα και ταξιδεύουν στο Αιγαίο και πνίγονται; Να βοηθήσεις, αλλά πόσο να βοηθήσεις; Πρώτα θα βοηθήσουμε το σπίτι μας και μετά τον γείτονα. Εγώ είμαι πρόσφυγας, είναι σκληρό να ξεριζώνεσαι από την πατρίδα σου. Εμείς ήμασταν πρόσφυγες, αυτοί δεν είναι, οικειοθελώς έφυγαν».

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!