Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η Eurovision πάει Ασία και Ωκεανία

Συμβόλαιο με το Αυστραλιανό κανάλι SBS και την εταιρεία παραγωγής Blink TV, προκειμένου να επεκταθεί η Eurovision, σε Ασία και Ωκεανία υπέγραψε η European Broadcasting Union (EBU) .

Σύμφωνα λοιπόν με το Ελληνικό σωματείο φίλων της Eurovision στην πρώτη αυτή φάση πρώτη φάση,  απευθύνεται πρόσκληση σε Ασιάτες δημιουργούς και καλλιτέχνες να λάβουν μέρος στην “Eurovision Asia”, όπως θα ονομάζεται, η οποία θα δίνει την ευκαιρία σε 20 το πολύ χώρες να διαγωνιστούν σε έναν ετήσιο μεγάλο τελικό.

Αυτή η διαδικασία στο βάθος “βλέπει” σε  συμμετοχή και άλλων κρατών εκτός Ευρώπης στην ίδια τη Γιουροβίζιον. Τιμής ένεκεν μάλιστα η πρώτη «Eurovision Asia» θα διοργανωθεί στην Αυστραλία. Το τηλεοπτικό κοινό αναμένεται να αυξηθεί από 200 εκατομμύρια που είναι σήμερα σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο.

Η πλήρης εμπορευματοποίηση της Γιουροβίζιον είναι όπως έχει φανεί τα τελευταία χρόνια ο στόχος.
Από το 2012 η ABU (Asian-Pacific Broadcasting Union) διοργανώνει και τηλεοπτικό (The ABU TV Song Festival), αλλά και ξεχωριστό ραδιοφωνικό φεστιβάλ (The ABU Radio Song Festival), βασισμένα στη Γιουροβίζιον, με χώρες της Ασίας και της Ωκεανίας, αλλά μη διαγωνιστικού χαρακτήρα. Επρόκειτο να τους δοθεί το όνομα «Asiavision Song Contest» ή «Our Sound, The Asia-Pacific Song Contest», αλλά δεν επήλθε συμφωνία με την EBU, oπότε ανέλαβε μια ιδιωτική εταιρεία από τη Σιγκαπούρη. Μάλιστα, η Τουρκία, η οποία -ως γνωστόν- «βρίσκεται στα μαχαίρια» με την EBU, συμμετέχει σε αυτόν τον διαγωνισμό, μάλιστα τον διοργάνωσε το 2014.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!