Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Caroline Herschel: Η Google τιμά με doodle τη 226η επέτειο από τη γέννηση της!

 

Με ένα άκρως αστρονομικό Doodle τιμά η Google την Γερμανίδα αστρονόμο Caroline Herschel, η οποία γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 266 χρόνια!

Η Κάρολαιν Χέρσελ (Caroline Lucretia Herschel) γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου 1750, και πέθανε στις 9 Ιανουαρίου 1848. Ήταν γερμανίδα αστρονόμος, αδερφή και επί σειρά ετών βοηθός του αδερφού της, επίσης διάσημου αστρονόμου, Ουίλιαμ Χέρσελ.

Οι δυο τους υπήρξαν από τους προδρόμους της νεότερης αστρονομίας και αστροφυσικής. Ανακάλυψαν τον πλανήτη Ουρανό το 1781 και αρκετούς κομήτες, ένας από τους οποίους πήρε το όνομα Χέρσελ.

Η Καρολάιν γεννήθηκε στο Ανόβερο και ήταν το όγδοο παιδί από τα 10 της οικογένειάς της. Στα 10 πέρασε τύφο και η ανάπτυξη της σταμάτησε με αποτέλεσμα να μείνει πολύ κοντή. Η οικογένειά της προεξόφλησε πως ποτέ δεν θα παντρευτεί και θέλησαν να την εκπαιδεύσουν για οικιακή βοηθός. Ο πατέρας της ο οποίος ήταν επιστήμονας ήθελε να την διδάξει, όπως δίδασκε και τους γιους του μα η μητέρα της αρνιόταν, πίστευε πως με τα γράμματα δεν θα μπορούσε να συντηρήσει τον εαυτό της.

caroline herschels 266th birthday 5149061126553600 hp2x

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!