Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Θέατρο: 3 ιδιαίτερα ερευνητικά θεάματα

Με αφορμή την Παλαιά Διαθήκη

Μια ακραία περφόρμανς είναι το «Οστέα Ξηρά Σφόδρα» του σκηνοθέτη και ηθοποιού Περικλή Μουστάκη, με τον ίδιο, έναν τετραμελή θίασο αλλά κι έναν ταχυδακτυλουργό(! ), βασισμένη στο μεγαλειώδες παρηγορητικό όραμα του προφήτη Ιεζεκιήλ, στο οποίο, όπως παραδίδεται στην Παλαιά Διαθήκη, τα ξηρά οστά, τα διασκορπισμένα στην πεδιάδα, αποκτούν σιγά-σιγά και πάλι ζωή με τη θεία πνοή… (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, παίζεται ήδη )

Λένα Κιτσοπούλου στο Παλλάς

«Μια μέρα, όπως κάθε μέρα, σε ένα διαμέρισμα από τα χιλιάδες διαμερίσματα της Αθήνας, αυτά με τα κουφώματα ασφαλείας και τους βολικούς καναπέδες τους, σε κατάσταση αμόκ. Ή η ανουσιότητα του να ζεις»: Το έργο της αιρετικής συγγραφέως προβοκάρει ήδη με τον μακροσκελή του τίτλο. Πρωτοανέβηκε πέρυσι στο Θέατρο Τέχνης και τώρα μετακομίζει κι επαναλαμβάνεται στο Παλλάς, με την ίδια και τον Γιάννη Κότσιφα πρωταγωνιστές. (από τις 4/5 )

«Ακατάλληλοι» Nova Melancholia

Βασισμένη στο αφήγημα «Ο νεκρός» του Ζορζ Μπατάιγ, με ηρωίδα τη Μαρία, η οποία πενθεί τον αγαπημένο της, λίγο πριν αφεθεί και η ίδια στον αιώνιο ύπνο του θανάτου, είναι η περφόρμανς που στήνει η –πάντα ενδιαφέρουσα, δεόντως περιπαικτική όσο και αισθητικά οριακή– ομάδα Nova Melancholia στο πλαίσιο του «Ύπνος Project» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Η ακατάλληλη για ανηλίκους περφόρμανς πραγματοποιείται σε ένα παλιό, κενό ισόγειο κατάστημα κοντά στη Στέγη, στη συμβολή των οδών Γαλαξία & Σφιγγός, στον Νέο Κόσμο. (από τις 7/5 )

 

athinorama.gr

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!