Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η Μαρινέλλα ερμηνεύει τις μεγάλες επιτυχίες με φιλαρμονική ορχήστρα και 60μελη χορωδία

Η Μαρινέλλα ερμηνεύει τις μεγάλες της επιτυχίες και συμπράττει μουσικά με μια από τις σημαντικότερες φιλαρμονικές της Ελλάδας, την Φιλαρμονική «Ομόνοια» Γαστουρίου  Κέρκυρας, πλαισιωμένη από πολυπληθή χορωδία του νησιού. Η μεγάλη ερμηνεύτρια θα μας ταξιδέψει κάνοντας μια μουσική αναδρομή στους μεγαλύτερους σταθμούς της καριέρας της.

Ένα δίωρο υπερθέαμα με την Μαρινέλλα περιτριγυρισμένη από 60 εκπληκτικές φωνές χορωδών, τη μεικτή χορωδία Αχαράβης «Νικόλαος Πουλιάσης», από 35 μουσικούς πνευστών οργάνων, τον φημισμένο Κερκυραίο βαρύτονο Παντελή Κοντό και την φιλαρμονική ορχήστρα. Ένα μουσικό υπερθέαμα, καθώς στην σκηνή θα συνυπάρξουν περισσότεροι από 100 συντελεστές σε μια παραγωγή που δεν έχει προηγούμενο!

Τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Απριλίου στις 20:30 στο Παλλάς και την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Απριλίου στις 21:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν οι σπουδαιότεροι Έλληνες συνθέτες όλων των εποχών μέσα από τη μεγαλειώδη φωνή της αγαπημένης μας ερμηνεύτριας. Για πρώτη φορά η Μαρινέλλα θα ερμηνεύσει όλες τις μεγάλες της επιτυχίες ενορχηστρωμένες  για μια ορχήστρα 35 πνευστών οργάνων υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Ράλλη.

MARINELLA

FILARMONIKH ''OMONOIA'' GASTOYRIOY KERKYRAS

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ Γαστουρίου “ΟΜΟΝΟΙΑ”της ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Φιλαρμονική Γαστουρίου “ΟΜΟΝΟΙΑ”της ΚΕΡΚΥΡΑΣ, σκοπός της οποίας είναι η διδασκαλία και διάδοση της μουσικής και δραματικής τέχνης, καθώς η μόρφωση των νέων, είναι η τρίτη σε σειρά αρχαιότητας από της φιλαρμονικές της Κέρκυρας, πρώτη από τις φιλαρμονικές της κερκυραϊκής υπαίθρου και μια από τις αρχαιότερες της Ελλάδος.

Από την ημέρα ιδρύσεώς της η Φιλαρμονική Γαστουρίου “ΟΜΟΝΟΙΑ” προσφέρει δωρεάν μουσική παιδεία στα παιδιά του νησιού.

Στους ευεργέτες της αναγράφονται επίσης μεγάλα ονόματα της ιστορίας μας, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, και  ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Αθηναγόρας.

Σήμερα το μουσικό σώμα αποτελείται από 95 μουσικούς, ενώ στις σχολές της Φιλαρμονικής φοιτούν 40 μαθητές.

Η μπάντα πραγματοποιεί περισσότερες από 35 εμφανίσεις το χρόνο, που πραγματοποιούνται στην Κέρκυρα και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.

Η Φιλαρμονική Γαστουρίου έχει λάβει μέρος στο 4ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Ν. Φιλαδέλφειας (1995), στις εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από το θάνατο της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ στο Μπαντ Ισχλ της Αυστρίας (1998), στην Α’ Διεθνή Συνάντηση Φιλαρμονικών Κέρκυρας (2002), στο 3ο & 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στη Θεσσαλονίκη (2003) & (2012) αντίστοιχα, στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην Κέρκυρα (2005) και σε πολλές άλλες μεγάλες διοργανώσεις.

Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες με τους παρακάτω ερμηνευτές: Γιάννη Βογιατζή, Μιχάλη Βιολάρη, Κλειώ Δενάρδου, Πόπη Αστεριάδη, Ρένα Κουμιώτη, Καίτη Χωματά, Αναστασία Μουτσάτσου, Κώστα Μακεδόνα, Μανόλη Μητσιά, Νατάσσα Μποφίλιου, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Πένυ Ξενάκη, Σπύρο Κλείσσα, Πασχάλη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Άλκηστη Πρωτοψάλτη,  Νατάσσα Θεοδωρίδου, Μάριο Φραγκούλη, Αντώνη Ρέμο, Δήμητρα Γαλάνη, Μαργαρίτα Ζορμπαλά.

Επίσης, έχει συμπράξει με τους μουσικοσυνθέτες: Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Σπανό, Γιώργο Χατζηνάσιο, Διονύση Σαββόπουλο οι οποίοι έχουν ανακηρυχθεί και επίτιμοι αρχιμουσικοί της Φιλαρμονικής.

Έχει εμφανισθεί στην Καλαμάτα, Αθήνα, Λεχαινά, Κόνιτσα, Σέρρες, Πτολεμαΐδα, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο σε Αυστρία και Ιταλία ενώ είναι η μοναδική φιλαρμονική της Ελλάδος που έχει εμφανιστεί σε θέατρο στο Broadway και συγκεκριμένα στο town hall της Νέας Υόρκης.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!