Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Άννα Νικολαΐδη: Με επιτυχία παρουσιάστηκε η ποιητική της συλλογή «Σκέψεις και λέξεις» (VIDEO)

ANNA OK

Η  παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Άννας Νικολαΐδη «Σκέψεις και λέξεις», από τις Εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος,  πραγματοποιήθηκε στον εντυπωσιακό χώρο του Αίθριου Στοάς Βιβλίου του Polis Art Cafe, κατάφερε να  αποσπάσει τις θετικές κριτικές του κοινού.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία ξεχωριστή μουσικο-ψυχαγωγική βραδιά σε ένα ειδυλλιακό και ατμοσφαιρικό περιβάλλον, ιδανικό για την αρμονική πλαισίωση μίας τέτοιας εκδήλωσης. Επιπλέον, η εμπειρία των καλεσμένων ήταν διαισθαντική, καθώς το πρόγραμμα της εκδήλωσης αποτελούνταν από λόγους επίτιμων προσκεκλημένων, εκπροσώπων της λογοτεχνίας και των τεχνών, ανάγνωση επίλεκτων ποιημάτων της συλλογής στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, καθώς και μουσική.

SONY DSC

Την υποδοχή και το καλωσόρισμα των καλεσμένων ανέλαβε η δημοσιογράφος και τηλεοπτική παρουσιάστρια Πελίνα Θεοδοσίου, η οποία ήταν στο ρόλο της συντονίστριας του προγράμματος. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, για το βιβλίο μίλησαν  ο Ποιητής, Πεζογράφος, Δοκιμιογράφος και τέως Πρόεδρος της «Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών»,Νίκος Ταβουλάρης, και στην συνέχεια η Πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας, Λέσχη Ανάγνωσης και Στοχασμού, και Κριτικός Λογοτεχνίας,  Δρ. Παρασκευή Κοψιδά–Βρεττού.

SONY DSC

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος επιφύλασσε για το κοινό την ανάγνωση αποσπασματικών ποιημάτων της συλλογής από μεγάλα ονόματα της λογοτεχνίας και των τεχνών. Την ανάγνωση ανέλαβαν κατά σειρά εμφάνισης, η συγγραφέας και ποιήτρια, Εύα Πετροπούλου-Λιανού, ο συγγραφέας ελληνο-ιταλικής καταγωγής, Costantino Salis, και τέλος ο περίφημος Καθηγητής Ορθοφωνίας και μάνατζερ καλλιτεχνών, Τerry Siganos, o οποίος μάλιστα απήγγειλε τα δικά του αποσπάσματα στην αγγλική γλώσσα. Μετά τον ευχαριστήριο λόγο της συντονίστριας Πελίνας Θεοδοσίου προς το κοινό και τους επίτιμους καλεσμένους-ομιλητές της εκδήλωσης, ακολούθησε και ένας σύντομος λόγος από την κατασυγκινημένη συγγραφέα, πλέον επίσης ποιήτρια, και δημιουργό της εν λόγω συλλογής,Άννα Νικολαϊδη.  Η ίδια, με τρεμάμενη φωνή από τον συναισθηματισμό που την κατέβαλε, είπε δύο λόγια για την πηγή έμπνευσης των έργων της, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλο το επιτελείο των συναδέλφων, συνεργατών και φίλων της που την στήριζαν και την στηρίζουν σε κάθε της βήμα όλα αυτά τα χρόνια.

SONY DSC

Για την αποφόρτιση της συγκινησιακής ατμόσφαιρας και το χαλάρωμα των παρευρισκομένων, το κλείσιμο της εκδήλωσης δεν θα μπορούσε παρά να περιλαμβάνει μουσική και τραγούδι από δύο καταξιωμένους καλλιτέχνες. Με την ιδιαίτερη και χρωματιστή χροιά του ο ιδιοκτήτης που πολιτιστικού χώρου, κ. Βασίλης Χατζηιακώβουκάλεσε επί σκηνής τον τραγουδιστή Δημήτρη Βοζαΐτη, ο οποίος ερμήνευσε κομμάτια υπό την συνοδεία πιάνου, του εκτελεστή Φώτη Μαντζαρίδη.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!