8 τροφές που χτίζουν γερούς, χωρίς λίπος, μυς

Εάν έχετε αποκτήσει τους… μυς σας τρώγοντας τσιπς και πίνοντας μπίρες, σίγουρα θα φαίνονται τεράστιοι. Αλλά μάλλον δεν είναι. Διότι μη βλέπετε μόνο τον όγκο που έχετε αποκτήσει, αλλά δείτε και τη σύστασή του, γιατί μάλλον οι μύες που έχετε δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας «σάκος» γεμάτος λίπος και νερό.

«Σκάψτε» βαθιά μέσα σας και θα βρείτε τον κάθε μυ να φέρει επάνω τη σφραγίδα των τροφών που καταναλώνετε.

Κι επειδή δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας το έκανε ο καθηγητής Τζεφ Βόλεκ, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ πάνω σε θέματα άσκησης και διατροφής, ο οποίος με έναν μεγάλο «μεγεθυντικό φακό», βρήκε τι είναι αυτό που χρειάζεται ο κάθε μυς.

Οκτώ τρόφιμα βρίσκονται στη λίστα με τα απαραίτητα:

Καφές– Σου δίνει περισσότερη ενέργεια και θεωρείται χωνευτικό ρόφημα
Ελαιόλαδο– Τα  μονοακόρεστα λιπαρά στο ελαιόλαδο βοηθούν τους μυς να διατηρηθούν ακόμη και αν δεν γυμνάζεσαι τόσο συστηματικά.
Νερό- Το 80% των μυών μας αποτελούνται από νερό
Αμύγδαλα– Είναι μια πηγή ενέργειας αποτελούμενη από  πρωτεΐνη. Μόλις 1/4 του φλιτζανιού αμύγδαλα περιέχει περίπου 8 γραμμάρια πρωτεΐνης -2 γραμμάρια περισσότερα από το αβγό
Μπριζόλα–  Είναι γεμάτη με βιταμίνη Β12, ψευδάργυρο και σίδηρο – τα οποία είναι σημαντικά για την ανάπτυξη των μυών
Αβγά– Η πρωτεΐνη αυγού θεωρείται ότι την υψηλότερη βιολογική αξία από όλα τα τρόφιμα.
Σολομός -Έχει 25 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια και είναι γεμάτος με βιταμίνη D και λιπαρά οξέα.
Γιαούρτι– Οι πρωτεΐνες του γιαουρτιού παρέχουν αμινοξέα που χρειάζονται οι μύες για να επανέλθουν στο κανονικό, και οι υδατάνθρακες τους “γεμίζουν” ξανά με ενέργεια