Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ήρθε ο καιρός για να βάλετε μπικίνι; Μάθετε πως θα νικήσετε το πρόβλημα της πρησμένης κοιλιάς

 

Μόνο και μόνο στην ιδέα ότι λίγο πριν βγείτε στην παραλία, η κοιλιά σας είναι πρησμένη, σας πιάνει πανικός. Ευτυχώς όμως, υπάρχει λύση για να το αποφύγετε, αν όχι να το εξαφανίσετε το ενοχλητικό φούσκωμα που προκύπτει από την κατακράτηση υγρών ή από υπερβολικό αέρα.

Μικρότερα γεύματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα

Κρατήστε τον μεταβολισμό σας συνεχώς ενεργοποιημένο, καταναλώνοντας μικρότερα γεύματα πιο συχνά μέσα στην ημέρα, αντί να τρώτε μόνο ένα και μεγάλο το μεσημέρι ή το βράδυ.

Να πίνετε περισσότερο νερό

Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αλλά όταν νιώθετε ότι το στομάχι σας είναι έτοιμο να σκάσει, ξεκινήστε να πίνετε νερό. Θα βοηθήσει το σώμα σας να διασπάσει το νάτριο και τις τοξίνες, τα οποία δυσκολεύεται να επεξεργαστεί, και θα καθαρίσει το σύστημα.

Πάρτε προβιοτικά

Είτε καταναλώσετε τροφές πλούσια σε προβιοτικά, όπως το γιαούρτι, είτε λαμβάνετε συμπληρώματα διατροφής, τα προβιοτικά βοηθούν στην ανάκτηση της ισορροπίας των καλών βακτηρίων στον οργανισμό και την πέψη.

Κάντε yoga

Η ήπια πρακτική της yoga, όπως η Vinyassa και η Hatha, βοηθά στην κινητοποίηση του οργανισμού. Υπάρχουν μάλιστα ασκήσεις με τις οποίες καταφέρνετε να κάνετε μασάζ στα εσωτερικά όργανα, βοηθώντας έτσι στη σωστή λειτουργία τους.

Προσέχετε τις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες

Ο οργανισμός δυσκολεύεται να τα χωνέψει με αποτέλεσμα να προκαλείται φούσκωμα και αέρια. Να αντικαταστήσετε τις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες με φυσικές ή αφαιρέστε τες εντελώς από τη διατροφή σου. Εναλλακτικά, κατανάλωστε φρούτα και προτιμήστε μαύρη σοκολάτα.

Να περπατάτε καθημερινά 15 με 20 λεπτά

Αν περνάτε όλη σσς την ημέρα καθιστή, το σώμα σας δεν λαμβάνει την κίνηση και το οξυγόνο που χρειάζεται για να κάνει καλή πέψη και να ξεφορτωθεί τον επιπλέον αέρα. Δεν χρειάζεται να προπονηθείτε για μαραθώνιο, αρκεί ένα ζωηρό περπάτημα 15 – 20 λεπτών την ημέρα για να πεις “αντίο” στο φούσκωμα.

Μειώστε το αλάτι

Η κύρια δουλειά του νατρίου είναι να βοηθά τον οργανισμό να συγκρατεί νερό, το οποίο αποτελεί βασική αιτία φουσκώματος. Απόφυγετε τις αλμυρές τροφές με φρέσκα λαχανικά ή χρησιμοποίηστε διαφορετικά μπαχαρικά για να δώσεις γεύση στα φαγητά σου. Επίσης, πρόσεξτε τα κατεψυγμένα γεύματα και τις επεξεργασμένες τροφές, αφού περιέχουν συνήθως επιπλέον νάτριο το οποίο τα βοηθά να συντηρηθούν περισσότερο.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!