Αυτές είναι οι συμβουλές της Ελεονώρας Μελέτη για να χάσετε τα κιλά του Πάσχα!

Η παρουσιάστρια αποφάσισε να μοιραστεί με τις φίλες της, ορισμένα μυστικά της για την αποτοξίνωση και την δίαιτα, που πολλές επιθυμούν να κάνουν, μετά το Πασχαλινό τραπέζι.

Στο eleonorameleti.com.gr, η Ελεονώρα γράφει μέσα από προσωπικές της εμπειρίες και μοιράζεται πολύτιμες συμβουλές που αφορούν- επί το πλείστον- τις γυναίκες.

Δείτε τι προτείνει η Ελεονώρα για να χάσετε τα κιλά των διακοπών!

 

Είναι πολύ σημαντικό για τις επόμενες μέρες να μην ανέβεις καθόλου στη ζυγαριά. Για μένα η ζυγαριά είναι άχρηστη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο αυτές τις επίμαχες μέρες, γιατί το βάρος μας αριθμητικά , μεταβάλλεται από διάφορους παράγοντες χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι παχαίνεις με λίπος.

Αν ζυγιστείς σίγουρα θα δείξει παραπάνω ο δείκτης και αυτό είναι λογικό. Έχεις φάει περισσότερο απ ότι συνήθως και σίγουρα έχεις καταναλώσει και περισσότερο αλάτι, όπως και λιπαρά, που σημαίνει αυτόματα κατακράτηση υγρών. Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείς με ένα ζύγισμα. Αν πέσει η ψυχολογία σου, φοβάμαι ότι γι ΄αυτό και μόνο θα φας πάλι!

-Για τις επόμενες δέκα μέρες, ξέχνα, αλκοόλ, γλυκά και περιόρισε το αλάτι. Πίνε νερό σαν να μην υπάρχει αύριο, αν μπορείς πιές και τσουκνίδα ή πράσινο τσάι. Αύξησε το λεμόνι εκεί που μπορείς.

-Ισορρόπησε την πρωτεΐνη με τον υδατάνθρακα. Σε καμία περίπτωση μην κόψεις όμως τους υδατάνθρακες από φόβο μήπως παχύνεις. Απλά απέβαλε για λίγο τους απλούς, όπως ψωμί, αλεύρια , μπανάνες κλπ. Προτίμησε τον σύνθετο υδατάνθρακα, όπως το ρύζι και την πατάτα. Εννοείται όχι τηγανιτή.

– Αύξησε την σωματική δραστηριότητα και αν δεν κάνεις ποτέ τίποτα , ήρθε η ώρα να δράσεις. Πρέπει να αυξήσεις τις καύσεις σου και αυτό σημαίνει να αυξήσεις την κίνηση. Κάνε από έναν ωραίο περίπατο, περίπου 30 με 40 λεπτά τη μέρα, ή αν είσαι πιο αθλητικός, δώσε πόνο στο τρέξιμο. Προσπάθησε να κρατάς τους σφυγμούς σου από 120 μέχρι 140, επίπεδο όπου ο περισσότερος κόσμος κάνει καύση λίπους. 30 με 40 λεπτά και εδώ, είναι μία χαρά .

– Μείωσε λίγο τις ποσότητες τροφής στα γεύματα σου. Όταν λέμε λίγο εννοούμε, λίγο.

– Σε καμία περίπτωση μην ακολουθήσεις τα πρόγραμμα αποτοξίνωσης που θα δεις να ρέουν σε διαδίκτυο, περιοδικά κλπ. Ο οργανισμός σου έχει ήδη υποστεί σοκ από τον βομβαρδισμό φαγητού που δέχτηκε τις τελευταίες μέρες. Δεν χρειάζεται άλλο σοκ. Δεν χρειάζεται να τιμωρήσεις τον εαυτό σου επειδή χαλάρωσε και ευχαριστήθηκε το φαγητό. Απλά συνέτισε τον και βάλτον και πάλι σε πρόγραμμα. Συμβουλές όπως να τα φας μόνο φρούτα ή σαλάτες, για δυο μέρες, ή να κάνεις χημικούς συνδυασμούς και άλλα τέτοιο που πλασάρονται από ανειδίκευτους και σίγουρα όχι επαγγελματίες, είναι ό,τι πιο καταστροφικό.

– Μην νιώθεις τύψεις. Έφαγες. Πάει πέρασε. Να ξέρεις ότι οι τύψεις παχαίνουν. Και το εννοώ.