Απίστευτη έρευνα! Δείτε γιατί απατούν οι Ελληνίδες!

Κύρια αιτία απιστίας για τους άνδρες είναι η ερωτική πλήξη η οποία συνήθως εμφανίζεται έπειτα από έξι μήνες συμβίωσης και κορυφώνεται στους δώδεκα μήνες, ενώ για τις γυναίκες η απώλεια της ερωτικής επιθυμίας για τον σύντροφο (είναι η κύρια αιτία στο 35% των περιπτώσεων).

Μάλιστα η σεξουαλική απομάκρυνση είναι τόσο μεγάλη ώστε ενώ κατά τα πρώτα δύο χρόνια της σχέσης η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών στο ζευγάρι ανέρχεται κατά μέσον όρο σε 12 τον μήνα, στα πέντε χρόνια έχει μειωθεί σε τέσσερις επαφές μηνιαίως και στα επτά σε μία επαφή τον μήνα.

Σχεδόν μοιραία λοιπόν τα ποσοστά της απιστίας αυξάνονται αργά αλλά σταθερά και ξεπερνούν το 60% στα επτά χρόνια συμβίωσης.

Τα ευρήματα αυτά προέρχονται από δύο έρευνες τις οποίες πραγματοποίησαν γιατροί του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών σε περισσότερους από 3.000 άνδρες και γυναίκες, που απάντησαν σε ερωτήματα για την απιστία και τις αιτίες της

Όπως έδειξαν οι μελέτες, δεύτερη αιτία απιστίας στους άνδρες είναι η πατρότητα και ακολουθούν η φιλική σχέση που αποκτά το ζευγάρι, η οικειότητα, η μετατροπή της γυναίκας σε μητέρα και πιστή σύντροφο, καθώς και η καθημερινή τριβή και σύγκρουση της συγκατοίκησης.

Στην πραγματικότητα, όλες αυτές οι μεταβολές και τα συναισθήματα είναι τόσο ισχυρά, ώστε μόλις το 3% των ανδρών δηλώνουν ικανοποιημένοι από το σεξ εντός μακροχρόνιας σχέσης/γάμου.

Από τους υπόλοιπους, το 54% δηλώνουν κυρίως ικανοποιημένοι από τη συντροφικότητα που νιώθουν, το 31% από την αγάπη και το 12% τη φιλία.

Στις γυναίκες, δεύτερη αιτία απιστίας είναι η απουσία του σεξ (29% των περιπτώσεων), τρίτη το ότι θέλουν να αισθανθούν νέες/όμορφες (21%) και τέταρτη το ότι αισθάνονται παραμελημένες από τον σύντροφό τους (15%).

Μάλιστα οι γυναίκες έχουν σε ποσοστό 48% μόνιμη εξωσυζυγική σχέση ενώ στο 29% εναλλάσσουν ερωτικούς συντρόφους, με το 69% των συντρόφων να προέρχονται από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον και το 31% από τον χώρο εργασίας.