Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Έξι εύκολοι τρόποι για να κάνεις κάθε μέρα αποτοξίνωση

 

Η έννοια της αποτοξίνωσης δεν θα πρέπει να σε τρομάζει και φυσικά δεν χρειάζεται να στερείσαι, καθώς φροντίζεις το σώμα σου. Μπορείς όμως να ενσωματώσεις κάποιες συμβουλές στην καθημερινότητά σου, ώστε να υποστηρίξεις την υγεία σου και να αισθάνεσαι καλά κάθε μέρα.

1. Πιες ζεστό νερό με λεμόνι

Μια κούπα ζεστό νερό με χυμό λεμονιού αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για να ξεκινάς την ημέρα σου. Καθώς ενυδατώνεσαι με το νερό, το λεμόνι δουλεύει για να διατηρήσει την ισορροπία στο Ph του οργανισμού και ενισχύει την καλή πέψη.

2. Ίδρωσε, κάνει καλό

Μία καλή προπόνηση cardio δεν βοηθά μόνο στην προσπάθειά σου για να χάσεις κιλά, αλλά και στην αποβολή των τοξινών μέσω του ιδρώτα. Αν μάλιστα έχεις πρόσβαση σε σάουνα ή δωμάτιο ατμού μετά τη γυμναστική, τα οφέλη είναι ακόμη μεγαλύτερα.

3. Φάε τις σωστές τροφές

Μένοντας πιστή σε μια καθαρή και γεμάτη από φυσικά, μη επεξεργασμένα τρόφιμα, κάνεις την καλύτερη αποτοξίνωση. Αυτό σημαίνει μια διατροφή γεμάτη από φρέσκα λαχανικά και φρούτα. Προσπάθησε να ενσωματώσεις προϊόντα που υποστηρίζουν την υγιή λειτουργία του ήπατος και των νεφρών, όπως το λάχανο, τα παντζάρια, και τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά.

4. Δοκίμασε στροφές της yoga

“Οι στροφές κάνουν τα πράγματα να κινούνται” λέει η yopi Tara Stiles. Τόσο το πεπτικό σύστημα όσο και τα εσωτερικά όργανα αποκομίζουν οφέλη από τις στάσεις – στροφές που βάζουν το σώμα σε θέσεις που δεν έχει συνηθίσει.

5. Μαγείρεψε σπίτι

Το φαγητό σε εστιατόρια πρέπει να είναι μια περιστασιακή απόλαυση και όχι να αποτελεί ένα καθημερινό φαινόμενο. Μαγειρεύοντας στο σπίτι, έχεις τον απόλυτο έλεγχο των υλικών που χρησιμοποιείς.

6. Πιες πράσινο τσάι

Η υπερδιέγερση που προκαλεί ο καφές μπορεί να σε αφήσει με άγχος, γι” αυτό αντικατέστησε το δεύτερο φλιτζάνι με πράσινο τσάι. Γνωστό για την αντιοξειδωτική του δράση, το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες, οι οποίες επιταχύνουν τη δραστηριότητα του ήπατος και αυξάνουν την παραγωγή των ενζύμων αποτοξίνωσης.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!