Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η καφεϊνη διαλύει τα λίπη

Όταν την πίνουμε, δρα διεγερτικά, είναι ήπιο διουρητικό και βοηθάει τις καύσεις.  Όμως είναι λάθος να πιστεύουμε ότι όσο περισσότερο καφέ πίνουμε (ή άλλα αφεψήματα που περιέχουν καφεϊνη), τόσο πιο εύκολα αδυνατίζουμε. Υπενθυμίζουμε ότι σε υπερβολική ποσότητα μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία, παροδική πίεση, νευρικότητα κ.ά.

Ωστόσο, η καφεϊνη κάνει το θαύμα της όταν εισάγεται σε συνθέσεις τοπικής χρήσης. Οι αδυνατιστικές της ιδιότητες εμφανίζονται όταν έρχεται απευθείας σε επαφή με ένα λιποκύτταρο: τότε ενεργοποιείται ο μεταβολισμός του και η διαδικασία της λιπόλυσης. Το λίπος διασπάται, γίνεται πιο λεπτόρρευστο και απομακρύνεται πιο εύκολα προς το συκώτι, το οποίο θα το μεταβολίσει και θα το αποβάλλει τελικά από τον οργανισμό. Γι’ αυτό άλλωστε είναι απαραίτητο να πίνουμε άφθονα υγρά, προκειμένου να βοηθάμε τη λέμφο να κάνει γρηγορότερη αποβολή των τοξινών και των άχρηστων συστατικών από τον οργανισμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του πρηξίματος, και την αποσυμφόρηση του λιπώδους ιστού. Τα καλύτερα αδυνατιστικά και αντικυτταριδικά προϊόντα τοπικής χρήσης περιέχουν ενεργή καφεϊνη και μάλιστα στο ανώτατο ποσοστό, που φτάνει το 10%. Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, μια τέτοια σύνθεση μπορεί να μειώσει πόντους από τη σιλουέτα και την κυτταρίτιδα μέσα σε 7 μέρες.

Στο… ζενίθ του αδυνατίσματος
Το tip που θα επιφέρει μεγαλύτερη μείωση πόντων και κυτταρίτιδας είναι το εξής: Εφαρμόζουμε μια σύνθεση με καφεϊνη πριν κοιμηθούμε. Κι αυτό γιατί η λιπόλυση κορυφώνεται το βράδυ, κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αν δεν κοιμόμαστε επαρκώς ή έχουμε κακή ποιότητα ύπνου, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να παχύνουμε διότι διαταράσσεται τη λειτουργία της αδιπονεκτίνης, της ορμόνης που «καίει» τα λίπη, αλλά και η σύνθεση του κολλαγόνου. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, εφαρμόζουμε τοπικά την κατάλληλη σύνθεση με ενεργή καφεϊνη, πρωϊ και βράδυ.

Ισχύς εν τη ενώσει
Ποια είναι τα 2 συστατικά που όταν συνδυάζονται με την καφεϊνη έχουν θεαματικά αποτελέσματα;
* Τα φωσφολιπίδια

-Βελτιώνουν την διείσδυση του προϊόντος και τη διάχυση της καφεϊνης στο δέρμα

-Αποτρέπουν τα λευκά ίχνη που μπορεί να αφήσει το προϊόν

-Ενυδατώνουν και αφήνουν λεία την επιδερμίδα

* Το εκχύλισμα τζίντζερ

Ενισχύει τη σύνθεση της αδιπονεκτίνης, μιας ορμόνης που καίει το λίπος, και ενεργοποιεί την απομάκρυνσή του μέσω της λέμφου

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!