Smoothie για την επιδερμίδα, γίνεται; Γίνεται! Σας παρουσιάζουμε μια ενυδατική μάσκα προσώπου με φράουλες που μπορείτε να τη φτιάξετε μόνες σας πανεύκολα και ανέξοδα, αναζωογονώντας το δέρμα σας μετά την έκθεσή του στον ήλιο.

Υλικά:

10 φρέσκες φράουλες, 1/4 φλιτζανιού γύρη (θα τη βρείτε στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων), 3 κουταλιές μέλι, 1 κουταλιά μαγιονέζα (κατά προτίμηση σπιτική), 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.

Παρασκευή: Βάλτε τις φράουλες σε ένα μπολ και λιώστε τις καλά με ένα πιρούνι. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά, ιδανικά με ένα αναδευτήρι, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ομοιόμορφη, κρεμώδη υφή. Απλώστε τη στο πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, αφήστε τη να δράσει για 20 λεπτά και ξεβγάλετε με χλιαρό νερό.

Προσοχή!!! Πριν απλώσετε τη μάσκα στο πρόσωπό σας, δοκιμάστε τη σε μια μικρή επιφάνεια της επιδερμίδας σας στο εσωτερικό του χεριού σας για να βεβαιωθείτε πως σε είστε αλλεργική σε κάποιο από τα συστατικά της.

Οι φράουλες που θα χρησιμοποιείστε είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, αλλά και σε άλφα υδροξυοξέα, που κάνουν απαλή απολέπιση στην επιδερμίδα. Η γύρη συμβάλλει στη διαδικασία της απολέπισης, επιτρέποντας στο μέλι να διεισδύσει καλύτερα στην επιδερμίδα και να προσφέρει θρέψη και αντιμικροβιακή δράση. Το ελαιόλαδο που περιέχει η μαγιονέζα προσφέρει έξτρα ενυδάτωση και αντιοξειδωτική προστασία ενώ δίνει και μια κρεμώδη υφή στη μάσκα κα τέλος, η ευωδιά της λεβάντας διώχνει το στρες και ηρεμεί σώμα και πνεύμα.