Τα οπίσθια είναι ένα πολύ δυνατό σημείο,κυρίως του γυναικείου σώματος!Τα παντελόνια, τα σορτσάκια, οι φόρμες κλπ εφαρμόζουν ακόμα καλύτερα πάνω μας αν είναι γυμνασμένα! Τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι αν θέλεις τα οπίσθια σου να φτάσουν στα…«ύψη» και να σμιλευτούν δοκίμασε την παρακάτω άσκηση όπου δεν χρειάζεται κάποιο ειδικό μηχάνημα,μόνο την βοήθεια του σώματός σου!

1. Τοποθετήστε το σώμα σας στα τέσσερα (στήριξη σε αγκώνες και γόνατα) με τα γόνατα ακριβώς κάτω από το ύψος της λεκάνης και τους αγκώνες ακριβώς κάτω από τους ώμους. Τα πόδια δεν πρέπει να ακουμπάνε μεταξύ τους. Ανασηκώστε την πλάτη σας προς το ταβάνι και σφίξτε τους κοιλιακούς σας προς τα μέσα, σαν ένα αόρατο σκοινί δεμένο γύρω από τη μέση σας να σας τραβάει προς τα πάνω.

2. Από αυτή τη στάση, σηκώστε το ένα πόδι από το έδαφος κρατώντας το σε γωνία 90 μοιρών και κρατήστε τις μύτες τεντωμένες προς το ταβάνι. Κάντε μικρές ωθήσεις προς τα πάνω για 15 με 20 επαναλήψεις.

3. Για περισσότερη αντίσταση (και άρα μεγαλύτερα αποτελέσματα) κάντε flex το πέλμα σας, με την πατούσα προς τα πάνω και βάλτε την δύναμή σας εκεί, «κλοτσώντας» με την πατούσα προς το ταβάνι για 15 με 20 επαναλήψεις.