Μαρία Ναυπλιώτου: Το σπαρακτικό «αντίο» στον Δημήτρη Ήμελλο – «Έτσι θα σε θυμάμαι»
Μαρία Ναυπλιώτου: Το σπαρακτικό «αντίο» στον Δημήτρη Ήμελλο – «Έτσι θα σε θυμάμαι» Η ανάρτηση της για τον ηθοποιό
Μαρία Ναυπλιώτου: Το σπαρακτικό «αντίο» στον Δημήτρη Ήμελλο – «Έτσι θα σε θυμάμαι» Η ανάρτηση της για τον ηθοποιό. Το τελευταίο «αντίο» είπαν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες το πρωί της Πέμπτης (19/12) στον Δημήτρη Ήμελλο, ο οποίος έφυγε μετά από σκληρή μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Η Μαρία Ναυπλιώτου θέλησε να τον αποχαιρετήσει μέσα από ανάρτησή της στο Instagram με φωτογραφίες από τις θεατρικές τους συνυπάρξεις.
Μαρία Ναυπλιώτου: Το σπαρακτικό «αντίο»
«Έτσι θα σε θυμάμαι… για όλες τις αγκαλιές, για την ομορφιά, για όλα τα λόγια και τους λόγους που μοιραστήκαμε πάνω και κάτω από την σκηνή. Σήμερα σε αποχαιρετήσαμε… πήρες μαζί σου το πιο αγνό και αθώο κομμάτι των πρώτων μας ονείρων. Καλό σου ταξίδι Δημήτρη μου» γράφει στην ανάρτησή της. Να θυμίσουμε ότι η ηθοποιός είχε παλαιοτέρα αναφερθεί στα δύσκολα χρόνια που πέρασε, στα οποία βίωσε οδύνη και πένθος, αλλά και στην ανάγκη της να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η Μαρία Ναυπλιώτου αποκάλυψε πως όταν έχασε τους γονείς της πέρασε πολύ δύσκολα αλλά αναζήτησε βοήθεια. «Με βοήθησε πολύ να διαχειριστώ το πένθος και την οδύνη του να βρίσκονται οι δικοί σου άνθρωποι στο νοσοκομείο. Είδα διαφορετικά τη ζωή. Ζούμε τη ζωή μας υποθετικά και δεν τη ζούμε στο παρόν. Αν δεν έρθεις σε επαφή με τα συναισθήματά σου, θα τα βρεις μπροστά». Η αγαπημένη ηθοποιός λέει πως διαφωνεί με το ότι το θέατρο είναι ψυχοθεραπεία.
«Ψυχοθεραπεία δεν κάνεις στο θέατρο. Για να ενσαρκώσεις έναν άνθρωπο, πρέπει να γνωρίζεις τα σκοτεινά σημεία του εαυτού σου. Εκτός κέντρου με βγάζει η αγένεια, η βία και η εξαπάτηση. Στην αρχή θυμώνω αλλά μετά καταλαβαίνω πως δεν οδηγεί πουθενά. Η λύση θα έρθει όταν δεχτείς το δύσκολο κομμάτι της εξαπάτησης. Το δύσκολο είναι να το αποδεχτείς. Η ζωή είναι άδικη για όλους μας».
Η Μαρία Ναυπλίωτου είχε υποδυθεί στο παρελθόν την Μαρία Κάλλας στην παράσταση «Master Class» και μίλησε για τη σπουδαία ερμηνεύτρια του 20ού αιώνα. «Αυτό που βίωσα κάνοντας αυτόν τον ρόλο υπήρχε τόση μοναξιά, πίκρα, ψυχικός εγκλωβισμός. Δεν είχε ανθρώπους κοντά της. Νομίζω πως αυτή η γυναίκα πέθανε από ραγισμένη καρδιά. Ο λόγος που ξεκίνησα ψυχοθεραπεία ήταν γιατί κατάλαβα πως υπήρχαν κομμάτια σκοτεινά μέσα μου τα οποία δεν τα έδειχνα. Και αυτό με ταλαιπωρούσε. Δεν αλλάζουμε απλώς γιατρεύουμε τις πληγές μας». Αποκαλύπτει επίσης, πως όταν διένυε την τέταρτη δεκαετία της ζωής της, η οποία συνδυάστηκε με τους θανάτους των γονιών της, εξέπεμπτε κάτι ανήσυχο και άγριο.
«Τώρα είμαι πιο σίγουρη. Λέω την ηλικία μου. Είμαι 55 ετών. Είμαι πιο ήρεμη και ήσυχη και ανθρώπινη. Δεν έχω ανάγκη τη “μάσκα” πια».