Συγκλονίζει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος:«Όταν οι γονείς μου κατάλαβαν ότι δεν σώζομαι απο τα ναρκωτικά, με παράτησαν»!

Ο γνωστός σεφ έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη και, μεταξύ άλλων, μίλησε για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε, όταν ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ.

Στην Αμερική έμπλεξες με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ;

«Είχα μπλέξει ήδη από την Αθήνα. Στην Αμερική, όμως, ξέφυγα. Πήγα να σπουδάσω Οικονομικά και κατέληξα μάγειρας.  Η ζωή μου ήταν: διάβασμα, δουλειά, ποτά και τσιγάρα. Γενικά την δεκαετία του 80′ ψαχνόμασταν πολύ. Δούλευα 14 ώρες την ημέρα και ύστερα έβγαινα και έκανα καταχρήσεις. Έφυγαν τουλάχιστον τέσσερις φίλοι μου από την ηρωίνη. Για τη δική μου ζωή δεν φοβήθηκα ποτέ», δήλωσε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στο περιοδικό Down Town.

Πότε «καθάρισες» τελείως;

«Στα 28 μου είπα «τέλος, ξεκόβω απ’όλα». Είχα χάσει την αυτοεκτίμηση μου. Άρχισα να μην πιστεύω στον εαυτό μου, ένιωθα ότι δεν κάνω κουμάντο στη ζωή μου. Δεν δημιουργούσα, δεν απολάμβανα. Απλώς ανέπνεα. Οπότε μπήκα σε πρόγραμμα απεξάρτησης στην Αμερική. Δεν μπορείς να κόψεις ναρκωτικά και αλκοόλ».

Δυσκολεύτηκες πολύ;

«Αν δεν θέλεις εσύ να ξεκόψεις, δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανένας. Η εξάρτηση από οποιοδήποτε ναρκωτικό διαρκεί έναν μήνα. Η ηρωίνη, για παράδειγμα, φεύγει από τον οργανισμό σου σε 20 ημέρες. Στην αρχή το ζητά ο οργανισμός. Έχεις φοβερούς πόνους κι εμετούς, δεν μπορείς να σταθείς στα πόδια σου. Μετά αναπνέεις και τρως κανονικά, δεν πονάς. Όλη η δουλειά πρέπει να γίνει στο ψυχολογικό επίπεδο».

Ήξεραν οι γονείς σου για τον εθισμό σου;

«Ήξεραν από την πρώτη στιγμή τα πάντα. Στην αρχή προσπάθησαν να με βοηθήσουν. Όταν κατάλαβαν ότι δεν σώζομαι, με παράτησαν! Έκαναν δηλαδή τις προσπάθειες τους και κάποια στιγμή συνειδητοποίησαν ότι δεν υπήρχε για εμένα δρόμος επιστροφής. Δεν έκρυψα ποτέ ότι ήμουν τοξικομανής. Ακόμη και όταν βγήκα στην τηλεόραση, δεν με ενδιέφερε να με πουν αλήτη. Μου έλεγαν οι άνθρωποι των καναλιών «μην πεις για τα ναρκωτικά, θα καταστραφείς». Ήθελα όμως να σπάσω τα στεγανά. Άρχισα ουσιαστικά να ζω ξανά στα 30 μου».