Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Λευτέρης Πανταζής στη Freddo: «Θα κάνω συναυλία για τους πρόσφυγες!…»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Της ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΟΥ

Τα παιδικά χρόνια του Λευτέρη Πανταζή στη Ρωσία, ήταν δύσκολα, σκληρά, γεμάτα πόνο. Αναγκάστηκε μάλιστα από μια τρυφερή ηλικία, να δουλεύει  πολλές ώρες και κάτω από αντίξοες συνθήκες κάθε μέρα. Παιδί λαϊκής καταγωγής, έζησε εκεί μέχρι τα εννέα του χρόνια. Ανήκει σε οικογένεια προσφύγων, κάτι που τονίζει συχνά με υπερηφάνεια νοσταλγώντας -ακόμη κι αν ήταν δύσκολα- εκείνα τα χρόνια στον τόπο που γεννήθηκε.

Από την μνήμη του καταξιωμένου τραγουδιστή, δεν σβήνουν ωστόσο οι μέρες που η οικογένειά του δεν είχε χρήματα, ούτε για τα βασικά… Όταν ο Λευτέρης Πανταζής ήρθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα στην αρχή τον αποκαλούσαν «ρωσάκι», ενώ είναι Πόντιος. Αργότερα με σκληρή δουλειά κατάφερε να ξεχωρίσει, να κάνει μεγάλη καριέρα στον χώρο της μουσικής και φυσικά να βγάλει αρκετά χρήματα.

Κι όμως, αυτό το χρονικό διάστημα, ο Λευτέρης Πανταζής βλέπει μπροστά του εικόνες της ίδιας της ζωής του! Εικόνες από του θυμίζουν τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, περνώντας κάθε φορά από το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ο ίδιος ζει στη Βουλιαγμένη και όπως αποκαλύπτει σήμερα η Freddo, με δική του πρωτοβουλία πήγε πριν από λίγο καιρό στο χώρο του πρώην αεροδρομίου και στον πρόχειρο καταυλισμό των προσφύγων, για να δει τι ακριβώς συμβαίνει αλλά και να προσφέρει μερικές κουβέρτες και είδη ρουχισμού. Τις επόμενες μέρες συνέχιζε να περνά από εκεί μέχρι που δεν άντεξε άλλο: «Τους πονάω πολύ αυτούς τους ανθρώπους. Δεν μπορείς να φανταστείς τι εικόνες έρχονται στο μυαλό μου. Παιδάκι και ‘γω, περνούσα δύσκολα. Αυτό που δεν αντέχω είναι να βλέπω τα μικρά παιδάκια… Κοίταζα τα ματάκια τους και δάκρυζα… Μέσα στην απόγνωση από τη μια και συνάμα μέσα στην άγνοια του κινδύνου… Μια κατάσταση θλιβερή πραγματικά. Ξέρεις… μας δείχνουν τόσες εικόνες στην τηλεόραση αλλά  αυτό που νιώθεις ότι βρίσκεσαι κοντά τους, δεν περιγράφεται. Σκίζεται η καρδιά σου» εξομολογείται συγκινημένος στη Freddo. Ο Λευτέρης Πανταζής έχει βοηθήσει αρκετό κόσμο όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και τις περισσότερες «καλές πράξεις» του δεν τις γνωρίζει κανείς, εκτός από το στενό του περιβάλλον. «Δεν θέλω να μιλάω γι αυτά. Τι να λέω; Πως  μπορεί ακόμα και σε έναν περαστικό που πεινάει να δώσω χρήματα; Αυτά τα κάνει κάποιος από καρδιάς. Ή το χεις ή όχι. Αν το κάνεις για επίδειξη, δεν αγαλλιάζει η ψυχή σου. Είναι ψεύτικο» μου λέει, γι αυτό και όταν τον ρώτησα για τη βοήθεια τους στους πρόσφυγες δεν ήθελε να μπει σε λεπτομέρειες. «Θα σου πω μονάχα πως επιθυμώ να κάνω μια συναυλία για να μαζευτούν χρήματα. Αυτό θα ήθελα, όπως και να περάσω το μήνυμα σε όλους πως πρέπει να βοηθήσουν ο καθένας όπως μπορεί τους πρόσφυγες που θα συναντήσει. Είναι ψυχούλες και περνάνε δύσκολα… Χαίρομαι βέβαια πολύ που βλέπω πως οι Έλληνες τους ανοίγουν μέχρι και τα σπίτια τους. Αυτοί ήμαστε ! Φιλόξενοι και με καρδιά!», παραδέχεται. Ο Λευτέρης Πανταζής είναι σίγουρο ότι έχει βάλει πλέον μπροστά το σχέδιό του για τη συναυλία υπέρ των προσφύγων και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει κάνει και τις διερευνητικές του επαφές με συναδέλφους του για μια μεγάλη βραδιά ανθρωπιάς!

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!