Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ο Σταμάτης Κόκοτας στην Freddo: «Δεν υπάρχει κανείς να με παλέψει!…»

Της Σάσας Σταμάτη- Εφημερίδα Freddo

Ο «Βασιλιάς της νύχτας» επέστρεψε στο «θρόνο» του και μάλιστα, εντυπωσιακά!. Ο μοναδικός και αξεπέραστος Σταμάτης Κόκοτας, με τις δεκάδες επιτυχίες, τα μεγάλα σουξέ, τους χρυσούς και πλατινένιους δίσκους και τους φανατικούς λάτρεις, κάνει δυναμικό come back στη νυχτερινή Αθήνα αφού κάθε Τετάρτη και Πέμπτη εμφανίζεται στο «Baraonda» και πραγματικά… αποθεώνεται από τους «πιστούς» του. Τον συναντήσαμε στην Μαρίνα Αλίμου  και σε μια συνέντευξη από καρδιάς μας μίλησε για την μεγάλη του επιστροφή, τον γιο του Δημήτρη, τον Αριστοτέλη Ωνάση που υπήρξε στενός του φίλος, τα τηλεοπτικά μουσικά talents shows αλλά και το «σήμα κατατεθέν» του: Τις φαβορίτες του!

-Μίλησέ μας για την μεγάλη σου επιστροφή στη νυχτερινή Αθήνα;

Αρκετό καιρό  τώρα με πίεζαν ορισμένοι καταστηματάρχες να πάω στα μαγαζιά τους. Δεν μου έκανε εντύπωση κάτι το ιδιαίτερο. Όταν είδα όμως το Baraonda  ενθουσιάστηκα, μου άρεσε. Ο επιχειρηματίας είναι πολύ σωστός και κύριος. Τα βρήκαμε και τραγουδώ. Κάνουμε μια μεγάλη αρχή και θέλω να το μάθουν όλοι οι φίλοι μου και όποτε θέλουν μπορούν ν έρθουν ν ακούσουν τα τραγούδια μου. Έχουμε φτιάξει ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα με νέα παιδιά που τα αγαπάω πολύ.

-Τόσα χρόνια ήταν επιλογή σου ν απέχεις από τη νύχτα;

Ήταν προσωπική μου επιλογή και έπρεπε να κοιτάξω λίγο τον δισκογραφικό τομέα.  Τώρα τελείωσα το Άξιον Εστί του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη. Από εκεί και πέρα ήρθε  και η ώρα μου να έρθω κοντά στους φίλους μου.

-Έγινε μεγάλος χαμός που τραγούδησε ο Σάκης Ρουβάς το Άξιον Εστί ποια είναι η δική σου άποψη;

Δεν ασχολούμαι με τέτοια πράγματα.  Ο καθένας μπορεί να τραγουδήσει ότι θέλει.  Κρίνει ο θεατής. Αφού το επιτρέπει εκείνος που το έγραψε, αφού το έχει ελεύθερο μπορεί να τραγουδήσει ο οποιοσδήποτε.

-Θα βγούνε πάλι μεγάλα ονόματα στο τραγούδι όπως εσύ;

Αυτό δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς. Σιγά σιγά θα βρεθεί ο καινούργιος που θα τραγουδήσει μεγάλα τραγούδια, και που θα είναι ο σταρ. Προς το παρών παλεύουν όλα τα παιδιά όποιος μπορέσει και όποιος αντέξει.  Γιατί η καλλιτεχνία θέλει και μεγάλη υπομονή…

9db99ac1f6c15a117b213169c890dad9

-Ξεχωρίζεις κάποιον καλλιτέχνη;

Εκτός από τον γιο μου δεν μπορώ να δω τίποτα καλύτερο προς το παρών!

-Ο γιος σου δεν εκμεταλλεύτηκε καθόλου τ όνομά σου. Πιστεύεις ότι τον έφαγαν τα κυκλώματα;

Δεν έχει ανάγκη. Ότι και να είναι θα το ξεπεράσει έχει μεγάλη δύναμη.  Τον χαίρομαι πολύ!

-Τι θυμάσαι από τις παλιές εποχές;

Τότε υπήρχε περισσότερη λογική μπορώ να πω. Δεν έλεγε ο οποιοσδήποτε ότι θέλει να γίνει καλλιτέχνης.  Τώρα μπορείς να βρεις ότι καρυδιάς καρύδι θέλεις.  Απ αυτά όλα τα παιδιά που ασχολούνται μ αυτό που λέγεται τραγούδι κάποιο θα περάσει μπροστά. Σιγά σιγά κάποτε θα διακριθεί.

-Η νύχτα πως ήταν τότε;

Ήταν λίγο πιο δύσκολη απ ότι είναι τώρα. Τώρα είναι πολύ πιο εύκολη η νύχτα. Και δεν πρόκειται και να αλλάξει…

-Έχεις ένα τεράστιο κοινό, τι γινόταν τότε στις εμφανίσεις σου;

Όταν τραγουδούσα στα «Δειλινά» στην Πατησίων ήταν από την Πλατεία μέχρι το μαγαζί 300 μέτρα ουρά. Και να ψιλοβρέχει. Έχω περάσει τέτοιες καταστάσεις πολλές. Την δική μου σταδιοδρομία την είχα διαλέξει εγώ να είναι πάντα σοβαρή και σωστή. Δεν ανακατευόμουν σε αστεία πράγματα. Μόνο σε σοβαρές υποθέσεις. Είτε τραγούδι, είτε συνάντηση , είτε παρέα είτε έξοδος πάντα ήταν διαλεγμένη από εμένα. Για αυτό και μέχρι σήμερα είμαι αυτός που είμαι.

-Είχες πάθη;

Χόμπι είχα, πάθη δεν είχα! Το χόμπι μου ήταν τα αυτοκίνητα. Κέρδισα πολλές φορές είχα πολλές νίκες. Άφησα μια ωραία ανάμνηση και διακρίθηκα πολλές φορές. Μου είχα κάνει  πρόταση και από την Ferrari  να πάω οδηγός αλλά δεν πήγα!  Τρεις φορές ήρθαν εδώ οι ιταλοί αλλά εγώ δεν πήγα.  Όταν έχεις δυο παιδιά δεν πας να το κάνεις αυτό.

 

-Tο σήμα κατατεθέν σου είναι οι φαβορίτες σου. Ποιανού ιδέα ήταν;

Δική μου ιδέα ήταν. Όταν άφησα πίσω μου την Ευρώπη άφησα και τις φαβορίτες. Έτσι ξεκίνησε και έτσι θα τελειώσει.

-Σου είχαν κάνει και προτάσεις με πολλά χρήματα για να τις ξυρίσεις;

Πολλές προτάσεις είχα για να τις κόψω. Πριν από σαράντα χρόνια μια εταιρεία μου έδινε πενήντα εκατομμύρια δραχμές και αρνήθηκα γιατί ήταν σαν να μου λένε «τελείωσες». Είναι κάτι τελείως προσωπικό και δικό μου. Όταν το έκανα δεν το είχε κανένας. Εγώ γέμισα φαβορίτες την Αθήνα, την Ελλάδα, την Ευρώπη! Μου άρεσε, το έκανα και το κρατάω ακόμα.

-Υπάρχει κάποιος λόγος που θα τις ξύριζες;

Όχι δεν υπάρχει κανένας λόγος.

-Δέχτηκες ποτέ πόλεμο από συναδέλφους σου;

Τι πόλεμο να δεχτώ εγώ; Και τα κανόνια με τα χέρια τα έριχνα. Υπήρχε κανείς να με παλέψει ή υπάρχει τώρα;

-Με τις γυναίκες γινόταν χαμός;

Αγαπήθηκα πολύ από πολλές γυναίκες. Άλλες παρέα, άλλες φιλενάδες, αλλά όχι με την κακή έννοια. Τραπέζια, σπίτια, φαγητά πολλά πράγματα.

-Μίλησέ μας για την φιλία σου με τον Αριστοτέλη Ωνάση

Ο Αρίστος ήταν ένα απλό παιδί και καλός άνθρωπος. Ένας πολύ καλός φίλος.  Κάναμε παρέα και όποτε είχε γλέντια έπρεπε να ήμουν παρών.  Οι γνωριμίες ήταν τεράστιες, Βασιλιάδες και λοιπά. Τι να λέμε τώρα;  Και τώρα δεν έχω μείνει πίσω, έχω τον καινούργιο Ωνάση έχω τον Σίμο Παληό. Είμαστε φίλοι πολλά χρόνια και τρελαίνεται για μένα.

-Τι θυμάσαι από τον Ωνάση;

Δεν είχαμε τίποτα παράξενο.  Είχαμε καλεσμένους αραπάδες και Βασιλιάδες και τρώγαμε το ψαράκι μας το μεσημέρι, ακούγαμε τα τραγουδάκια μας…

-Είχες γνωρίσει και την Μαρία Κάλλας;

Ναι, μια πολύ καλή κοπέλα. Ευγενέστατη.  Η οποία υπεραγάπησε τον Αρίστο. Ήταν απλή κοπέλα.  Έζησα τον έρωτά τους. Του είχε μεγάλη αδυναμία του Αρίστου, τον αγαπούσε παράφορα μπορώ να πω.  Και μπράβο της γιατί έτσι πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα για να κρατήσει και τον άνδρα της. Έζησα μια ωραία εποχή η οποία κάποτε τελείωσε. Τώρα τι να πει κανείς;  Ήταν ένα παγκοσμίου φήμης ζευγάρι, πάρα πολύ ευτυχισμένο αλλά δεν έπαυε η Μαρία να ήταν πρωταγωνίστρια γιατί τον αγαπούσε περισσότερο, απ ότι έδειχνε. Δεν τσακωνόντουσαν ποτέ υπήρχε μεγάλη αγάπη.

-Ποια ήταν η δύσκολη περίοδος στη ζωή σου;

Πέρασα πολλές δύσκολες στιγμές.   Η μεγαλύτερη απ όλες ήταν όταν εγχειρίστηκα στην καρδιά μου. Αντιμετώπισα ένα μεγάλο πρόβλημα. Πέρασε και αυτό  και είμαστε μια χαρά όλοι και ευχαριστημένοι.

-Σε βλέπω είσαι σε φόρμα πως διατηρείσαι;

Εγώ δεν πίνω και δεν καπνίζω. Επίσης περπατάω 4 φορές την εβδομάδα από 6 χιλιόμετρα την φορά.  Δεν τρώω πολύ και κοιμάμαι τις ώρες που πρέπει. Δεν κάνω κάτι περισσότερο απ ότι κάνουν οι άλλοι.

-Ξεκινάει το X-factor πάλι. Ποια είναι η γνώμη σου για τα μουσικά talents show;

Δεν τα βλέπω καθόλου γιατί δεν έχω ώρες, δεν ασχολούμαι με την τηλεόραση.  Πρέπει να υπάρχουν αυτά τα παιχνίδια. Όμως, αυτά γίνονται στην Αμερική και σ όλη την Ευρώπη αλλά υπάρχουν άνθρωποι  οι οποίοι είναι ειδικοί για αυτές τις δουλειές, το ίδιο πράγμα πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα.

-Για ένα νέο παιδί υπάρχει μυστικό επιτυχίας;

Η πολύ δουλειά, μόνο αυτό τίποτε άλλο.

-Πήραν ποτέ τα μυαλά σου αέρα;

Σαν παιδί και εγώ ενθουσιάστηκα, όταν έγινα Κόκοτας. Αλλά ήμουν λίγο πιο υπομονετικός και το συνειδητοποίησα γρήγορα…  Και δεν έκανα κακό στον εαυτό μου. Ήμουν ο Σταμάτης του φίλου και της φίλης. Και έτσι αγαπήθηκα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!