Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Άψογη φόρμα, με τις οδηγίες της Ζέτας Δούκα

Ντονατέλα Αδάμου

Οι μυστικές ασκήσεις για άψογη φόρμα από το «κορίτσι-λάστιχο» της showbiz , τη Ζέτα Δούκα, στο μενού και από την πλευρά σας, κυρίες μου, πόσο έτοιμες είστε για pilates, σκοινάκι, σπαγγάτο, κανό, πατίνι, ποδήλατο, κολύμπι…

Η  48χρονη ηθοποιός πάντως  -και μανούλα- που διατηρεί ένα σώμα όχι απλώς νεανικό, αλλά σε άψογη φόρμα, δηλώνει (παν)έτοιμη για όλα. Το Ζετάκι, μια σύγχρονη θεά του fitness, εναλλάσσει ασκήσεις (το κορμί, όπως και το πρόσωπο και τα μαλλιά, «ζητάει» αλλαγές γιατί συνηθίζει στα ίδια και τελικά δεν αποβάλει εύκολα λίπος), καθώς το Πάσχα «κολυμπήσαμε» στις τοξίνες. Επ’ αυτού, αποκαλύπτει τις ιδανικές ασκήσεις για να επανέλθει αμέσως μετά στα… ωραία και σφριγηλά της η σιλουέτα μας!

  1. Καταρχήν, προτείνει κεράκι στην «πιλατική» του έκδοση. «Εξαιρετική άσκηση με έμφαση στη ροή και τον πλήρη μυϊκό έλεγχο του σώματος: έρχεσαι σε ανεστραμμένη θέση, ανεβαίνοντας “σπόνδυλο-σπόνδυλο”. Δίνεται έμφαση στους κοιλιακούς και στους μύες της οπίσθιας κινητικής αλυσίδας» λέει αρχικά η pilates instructor της, Δέσποινα Βασιλοπούλου και η Ζέτα συμπληρώνει: «Η απόλαυση είναι εγγυημένη».
  2. Σε δεύτερο χρόνο, η ηθοποιός επισημαίνει: «Εν μέσω καραντίνας, γυμνάζομαι στο αυτοσχέδιο γυμναστήριο του σπιτιού μου και τρέφομαι όσο το δυνατόν πιο σωστά, αποφεύγοντας τα ανθυγιεινά τσιμπολογήματα». Εν προκειμένω λοιπόν μάς προτείνει «σκοινάκι: Μείνετε σπίτι και κάνετε γυμναστική με την οικογένειά σας! Τρόποι υπάρχουν, διάθεση;»

  1. Το pilates την τονώνει όσο τίποτα και σηκώνοντας το πόδι ψηλά, κρατώντας μπαλάκι πιλάτες με το άλλο, διευκρινίζει: «Η συγκεκριμένη άσκηση είναι ισομετρική, συνδυαστική για γλουτιαίους, οπίσθιους μηριαίους, γαστροκνημίους και ραχιαίους μύες, με την βοήθεια μιας μικρής ελαστικής μπάλας στην οποία στηρίζεται το ένα πόδι. Προάγει τη σταθερότητα και αύξηση της δύναμης των αρθρώσεων που “συμμετέχουν”! Κάνουμε όσες επαναλήψεις αντέχουμε! Δεν είναι εύκολη, αλλά υπέροχη!»
  2. «Άσκηση ολικής επαναφοράς με τη βοήθεια ενός πανιού που γλιστράει (ή ενός slider) κι ενός ιμάντα στήριξης: συνδυάζει ενδυνάμωση των μυών του γόνατος και του ισχίου στο πόδι στήριξης. Παράλληλα κινητοποιεί κι ενδυναμώνει τους στροφ\είς του ισχίου του άλλου ποδιού. Για να μην αναφέρω το πόσο σταθερός πρέπει να είναι ο κορμός (κοιλιακοί- ραχιαίοι) και δυνατά τα χέρια. Κανονικά το πόδι στήριξης έπρεπε να είναι σε ορθή γωνία, αλλά δεν άντεχα…»

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!