Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Oι 10 «εντολές» για θεϊκό κορμί από την Εύα Λεούση  

 

Η Εύα Λεούση δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο fitness από το 2006. Personal trainer, παράλληλα σπουδάζει Κλινική Διαιτολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Με θητεία σε πασίγνωστα γυμναστήρια ως fitness coach, εργάζεται παράλληλα και ως εκπαιδεύτρια γυμναστών σε συγκεκριμένες μεθόδους workout (πλατφόρμες δόνησης). Σαφώς λοιπόν, εν όψει μίνι με… γυμνά πόδια, ήταν η καταλληλότερη  για να μας μυήσει στις 10 «εντολές» για τέλειο κορμί.

 

  1. Οι γραμμωμένοι κοιλιακοί «χτίζονται» στην κουζίνα,  όχι στο γυμναστήριο. Αν θες το πολυπόθητο six pack, αποχαιρέτησε οριστικά ζάχαρη, λευκό αλεύρι, αλάτι, ζωικό γάλα.
  2. Για σούπερ στρογγυλούς γλουτούς, κάνε squats (καθισματάκια): πιάσε μπάρα/αλτήρες και μη σταματάς μέχρι να νιώσεις τα πόδια σου να τρέμουν.
  3. Για ταχεία υπερτροφία και γράμμωση, προτίμησε τα supersets.
  4. Το αλκοόλ είναι εχθρός της γυμναστικής και της δίαιτας: η σωστή διατροφή με σκοπό την μυϊκότητα και την καύση λίπους, μεταφράζεται σε όχι περισσότερες από 2 δόσεις αλκοόλ την εβδομάδα για γυναίκες και 3 για άνδρες.
  5. Κοιμήσου! Όσοι κοιμούνται λιγότερο από 5 ώρες, παρουσιάζουν κατά 32% μεγαλύτερη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά. 7-8 ώρες ύπνου είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού και για επαρκή αποθεραπεία μετά από προπονήσεις για αύξηση μυϊκού όγκου.
  6. Καλύτερη άσκηση για το στήθος είναι τα pushups και για πλάτη, οι έλξεις σε μονόζυγο.
  7. Έλεγξε τα επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό σου: η ανεπάρκειά της οδηγεί σε προβλήματα μεταβολισμού και διαταραχή τον ορμονών του θυρεοειδούς, με συνέπεια βραδύτερο μεταβολικό ρυθμό κι αύξηση βάρους. Σε περίπτωση ανεπάρκειας βιταμίνης D, πάρε σχετικό συμπλήρωμα, κυρίως το χειμώνα που δεν σε πολυβλέπει ο ήλιος.
  8. Ιδανική αναλογία αερόβιας-αναερόβιας άσκησης για να είσαι super fit είναι 150’ την εβδομάδα αερόβια συν 3-4  φορές την εβδομάδα δυναμικές ασκήσεις με αντιστάσεις.
  9. Απόφευγε γεύματα μετά τις 20.00.
  10. Ο Νο 1 αξιόπιστος τρόπος μέτρησης λίπους είναι η περίμετρος της μέσης – από εκεί φαίνεται αν έχεις χάσει λίπος ή όχι. Τα κιλά αυξομειώνονται ανάλογα με τις κατακρατήσεις υγρών, οπότε ενίοτε ό,τι βλέπεις στη ζυγαριά ίσως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!