Λιάγκας: «Σε 3 – 4 χρόνια θα γίνω 50. Πόσο ακόμα θα μπορώ να υποστηρίζω ψυχαγωγικά projects;»
Το επάγγελμά του ως Μηχανολόγος Μηχανικός, ο Γιώργος Λιάγκας δεν το εξάσκησε ποτέ, όμως λέει ότι το πτυχίο του το έχει ακόμη κρεμασμένο στον τοίχο του σπιτιού του – ενίοτε το δείχνει και στους γιους του. Η γνωριμία του με τον Κώστα Καραγιάννη ήταν αυτή που του άλλαξε τη ζωή.
«Τότε ο Καραγιάννης με πήρε ως βοηθό του σε μια εκπομπή που έκανε στο TeleCity. Ήταν η περίοδος όπου γνώρισα και έκανα συνεντεύξεις με πολύ σημαντικούς ανθρώπους: τη Βουγιουκλάκη, τον Παπαμιχαήλ, τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο, που τότε ήταν στα ντουζένια του. Έτσι αποφάσισα να γίνω δημοσιογράφος. Κατά τύχη», τόνισε στο Big Fish.
«Ξεκίνησα από το δικαστικό ρεπορτάζ και κατόπιν μπήκα στην πολιτική δημοσιογραφία. Έκανα για πολλά χρόνια κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα “Ελεύθερος” και στο ΝΕ\ν ΟΗΑΝΝΕΙ,. Στην πορεία και μετά το πέρασμα μου από τον Α1ΡΗΑ, πήγα στο 8ΤΑΚ. Κάποια στιγμή, εύστροφα, ο Σταμάτης Μαλέλης σκέφτηκε ότι το δελτίο πρέπει να ταυτιστεί με το κοινό του καναλιού που ήταν πιο νεανικό και έτσι δημιουργήσαμε το περιβόητο lifestyle δελτίο. Με όλα τα καλά και όλα τα στραβά του. Όταν γίνεται κάτι για πρώτη φορά μπορεί να γίνεται και λίγο άτσαλα. Σκέψου ότι όταν τότε ανακαλύψαμε; τα δυναμικά κοινά, τα άλλα κανάλια ακόμη αναρωτιόνταν τι είναι τα δυναμικά κοινά. Και τώρα το ζητούμενο για όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς είναι πώς θα κερδίσουν αυτά τα κοινά. Κακώς, κατά τη γνώμη μου. Αν είναι δηλαδή κανείς 45,ή 50 χρόνων δεν δικαιούται να βλέπει τηλεόραση; Εν πάση περιπτώσει… Οταν κατάλαβα ότι ο κύκλος του lifestyle δελτίου άρχισε να κλείνει, ότι δεν είχε να προσφέρει κάτι άλλο στον κόσμο και υπερέβη τα εσκαμμένα -και τα δημοσιογραφικά και τα αισθητικά-, προσπάθησα να βρω μια άλλη δουλειά. Έκανε κάποια ραντεβού, όμως οι πόρτες ήταν κλειστές γιατί πλέον είχα ταυτιστεί με το lifestyle. Με είχαν κατηγοριοποιήσει απολύτως. Τότε ήρθε η πρόταση να κατέβω υποψήφιος βουλευτής. Η αλήθεια είναι πως η πολιτική ήταν μια διέξοδος. Δεν εξελέγην για λίγους σταυρούς και όταν ξεκίνησα να αναζητώ ξανά δουλειά ήρθε η πρόταση από το Mega για το “50-50” και την “Εκδίκηση της ξανθιάς”. Συνεπώς δεν ήξερα ότι το έχω με την ψυχαγωγία. Το ανακάλυψα». Τι ήταν όμως εκείνο που βρήκε γοητευτικό στην επαφή του με την ψυχαγωγία; «Η τηλεόραση η ίδια με γοητεύει. Και θεωρώ ότι είμαι πολύ τυχερός που αυτή είναι η δουλειά που μου αποφέρει κάποια χρήματα για να ζω άνετα. Είμαι ευλογημένος και τυχερός που το έχω πετύχει. Είναι μαγικός κόσμος η τηλεόραση. Και η ψυχαγωγία είναι πλέον πολύ πιο εξελιγμένη, και τεχνολογικά και αισθητικά, από την ενημέρωση. Αν μου ταιριάζει περισσότερο η ψυχαγωγία ή η ενημέρωση; Θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα ήθελα να γυρίσω ξανά στην ενημέρωση. Σε 3 – 4 χρόνια θα γίνω 50. Πόσο ακόμα θα μπορώ να υποστηρίζω ψυχαγωγικά projects;».