Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Αόρατος» Μάνος Ελευθερίου στο Παλλάς (ΦΩΤΟ)

Ο συνθέτης Περικλής Κανάρης υποδέχεται στη σκηνή τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Κώστα Μακεδόνα και τη Ρίτα Αντωνοπούλου που θα ερμηνεύσουν τραγούδια του σε στίχους Μάνου Ελευθερίου

Ο Περικλής Κανάρης, ο έλληνας συνθέτης που διαπρέπει τα τελευταία χρόνια στη Νέα Υόρκη -το έργο του «Επιχείρηση Αθωότητα» παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης το Μάιο του 2007- θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Αθήνα τραγούδια από το άλμπουμ του «Αόρατος», σε μια συναυλία γνωριμίας με το ελληνικό κοινό την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς.

Τα τραγούδια, που γράφτηκαν με αφορμή τη γνωριμία του συνθέτη με τον ποιητή Μάνο Ελευθερίου, κυκλοφόρησαν σε άλμπουμ τον Οκτώβριο του 2014 με τις φωνές των Βασίλη Παπακωσταντίνου, Κώστα Μακεδόνα, Ρίτας Αντωνοπούλου, Λαμπρινής Καρακώστα, σε σύμπραξη με παγκοσμίου φήμης αμερικανούς μουσικούς και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Tribeca Performing Arts Center. Μάλιστα, οι International New York Times έγραψαν γι αυτό ότι έχει «ελληνική ταυτότητα με διεθνείς ήχους».

Όπως είπε ο ίδιος ο  Περικλής Κανάρης στη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους στον Πολυχώρο των εκδόσεων Μεταίχμιο, ο «Αόρατος» θα κάνει το ντεμπούτο του στην Αθήνα με τους ίδιους συντελεστές που συμμετείχαν στην ηχογράφηση. Όμως, εκτός των τραγουδιών της συγκεκριμένης ενότητας, το μουσικό σχήμα που συγκροτήθηκε ειδικά για τη βραδιά θα ερμηνεύσει και άλλα τραγούδια μεγάλων ελλήνων συνθετών σε στίχους πάντα Μάνου Ελευθερίου. Στόχος του Περικλή Κανάρη είναι να δώσει το δικό του ερμηνευτικό στίγμα, ένα κράμα ελληνικής παράδοσης και διεθνών ήχων, που αντανακλά την προσωπική πορεία του τα τελευταία χρόνια.

Αόρατος. Δυο γενιές-δυο ήπειροι, από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα, Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5 (City Link), Αθήνα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, ώρα 20:00. Τιμές Εισιτηρίων: Προπώληση από 11 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Στο ταμείο του Παλλάς, στο τηλ. 211 1000365 και ηλεκτρονικά στο www.ticket365.gr

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!