Πέτρος Φιλιππίδης: Απών από τη δίκη για τις απόπειρες βιασμού. Το ενδιαφέρον για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη παραμένει αμείωτο, με τη Δευτέρα 19 Μαΐου να σηματοδοτεί μια ακόμη ημέρα ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει τον καλλιτεχνικό χώρο. Ο γνωστός ηθοποιός αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες από δύο γυναίκες συναδέλφους του, οι οποίες τον καταγγέλλουν για απόπειρα βιασμού. Η υπόθεση συνεχίζει να ρίχνει βαριά σκιά πάνω από το άλλοτε λαμπερό προφίλ του πρωταγωνιστή.
Πέτρος Φιλιππίδης: Απών από τη δίκη για τις απόπειρες βιασμού
Αν και μέχρι σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης έδινε το «παρών» στο δικαστήριο, ακολουθώντας πιστά την εξέλιξη της διαδικασίας και παρεμβαίνοντας αρκετές φορές μέσα από την αίθουσα, η σημερινή μέρα διαφοροποιήθηκε σημαντικά. Ο ηθοποιός απουσίαζε, με την απουσία του να δικαιολογείται από σοβαρούς λόγους υγείας. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο συνήγορός του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η κατάσταση της υγείας του πελάτη του έχει επιδεινωθεί.
Συγκεκριμένα, ο Πέτρος Φιλιππίδης πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη, ενώ παρουσιάζει και υψηλή αρτηριακή πίεση. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ακολουθεί θεραπευτική αγωγή με καθημερινές ενέσεις ινσουλίνης και εξετάζεται το ενδεχόμενο νοσηλείας του σε νοσοκομείο. Παρά τα όσα συμβαίνουν, στο πλευρό του εξακολουθούν να στέκονται ακούραστα η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου, και ο γιος τους, Δημήτρης Φιλιππίδης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απουσία του δεν ανέστειλε τη διαδικασία. Η δίκη συνεχίστηκε κανονικά, με τη σημερινή συνεδρίαση να επικεντρώνεται στην ανάγνωση των 21 καταγγελιών που έχουν υποβληθεί κατά του ηθοποιού στο πλαίσιο της έρευνας του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ). Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζουν οι μαρτυρίες των Άννας – Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Λένας Δροσάκη και Πηνελόπης Αναστασοπούλου – τριών προσώπων που έχουν πρωτοστατήσει στις αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση στον χώρο της υποκριτικής.
Η παρουσία της Άννας – Μαρίας Παπαχαραλάμπους και της Λένας Δροσάκη εντός της δικαστικής αίθουσας δεν πέρασε απαρατήρητη. Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν εκεί, ενισχύοντας με την παρουσία τους το κύμα γυναικείας ενδυνάμωσης και δικαίωσης που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στον χώρο της τέχνης, ειδικά μετά το ελληνικό #MeToo.
Από την άλλη πλευρά, η υπεράσπιση Φιλιππίδη δηλώνει την έντονη αντίθεσή της στην ανάγνωση αυτών των καταγγελιών, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για υποθέσεις που έχουν πλέον παραγραφεί και δεν σχετίζονται με τις κατηγορίες που εξετάζονται αυτή τη στιγμή στο ακροατήριο. Ο συνήγορος υπεράσπισης, κ. Δημητρακόπουλος, χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες αναφορές ως «αδιάφορες» νομικά, επισημαίνοντας ότι δεν αφορούν τα συγκεκριμένα αδικήματα για τα οποία έχει ασκηθεί δίωξη στον ηθοποιό.
Η υπόθεση Φιλιππίδη συνεχίζει να διχάζει κοινή γνώμη και καλλιτεχνική κοινότητα, με κάθε νέα συνεδρίαση να ρίχνει νέο φως σε ένα σκηνικό γεμάτο ένταση, συναισθηματική φόρτιση και αντιπαραθέσεις. Ενώπιον της Δικαιοσύνης αποκαλύπτονται λεπτομέρειες που επηρεάζουν όχι μόνο τη ζωή των εμπλεκομένων αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την εξουσία και τη δυναμική στον χώρο της υποκριτικής.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι καθοριστικό, καθώς το δικαστήριο θα κληθεί να σταθμίσει το βάρος των καταγγελιών, τις μαρτυρίες και τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών. Μέχρι τότε, το βλέμμα της κοινής γνώμης παραμένει στραμμένο στην αίθουσα, εκεί όπου μια ολόκληρη εποχή μοιάζει να δίνει λογαριασμό.
Όλα τα viral video εδώ.