Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Το γιαούρτι μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου

Τι δείχνει νέα μελέτη για την κατανάλωσή του

Το γιαούρτι μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου. Νέα μελέτη του πανεπιστημίου Χάρβαρντ αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση γιαουρτιού δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου. Στη μελέτη, οι ερευνητές στο Mass General Brigham εξέτασαν δεδομένα από περισσότερα από 150.000 άτομα που παρακολουθήθηκαν για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες.

Σύμφωνα με αυτά, οι άνθρωποι που έτρωγαν τακτικά δύο ή περισσότερες μερίδες γιαουρτιού την εβδομάδα είχαν χαμηλότερα ποσοστά ορισμένων τύπων καρκίνου του παχέος εντέρου. «Το γιαούρτι μπορεί να βοηθά στη διατήρηση ενός καλού μικροβιώματος στο σώμα μας», τόνισε ο Δρ Τομοτάκα Ουγκάι, συν-συγγραφέας της μελέτης.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά γιαούρτι είχαν χαμηλότερα ποσοστά θετικών σε Bifidobacterium καρκίνων του εγγύς παχέος εντέρου. Ο συγκεκριμένος είναι ένας τύπος καρκίνου που εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά του παχέος εντέρου και μπορεί να έχει χειρότερα ποσοστά επιβίωσης σε σύγκριση με τους καρκίνους που εμφανίζονται στο περιφερικό κόλον, το οποίο βρίσκεται στην αριστερή πλευρά.

Όπως εξηγεί ο Ουγκάι, τα βακτήρια στο γιαούρτι φαίνεται να προάγουν μια συνολική υγιή ισορροπία βακτηρίων στο έντερο. Και αυτό, με τη σειρά του, προάγει έναν ισχυρό και υγιή φραγμό του εντέρου, κάτι που είναι σημαντικό, γιατί όταν ο φραγμός του εντέρου γίνεται πολύ διαπερατός, μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.

Άλλες μελέτες έχουν συνδέσει την τακτική κατανάλωση γιαουρτιού με άλλα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του χαμηλότερου κινδύνου διαβήτη τύπου 2, οστεοπόρωσης και θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!