Ποιο είναι το αγοράκι της φωτογραφίας;
Ποιο είναι το αγοράκι της φωτογραφίας; Το ταξίδι από την Αλβανία, η νέα ζωή στο Κουκάκι και η υπερπροστατευτική γιαγιά, που τη λάτρευε
Μπορείτε να βρείτε ποιο είναι το αγοράκι της φωτογραφίας; Κατάγεται από το μειονοτικό χωριό Βοδίνο, ένα από τα ελληνοκατοικούμενα βορειοηπειρωτικά χωριά της Αλβανίας, και ήρθε στην Ελλάδα με τους γονείς του σε ηλικία τριάμισι ετών. Η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στο Κουκάκι Αθηνών, όπου ο ίδιος πήγε σχολείο, αλλά και έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα. Στο δημοτικό δημιούργησε με δύο φίλους του ένα γκρουπ, γράφοντας και ερμηνεύοντας στίχους πάνω στους έτοιμους ρυθμούς ενός αρμόνιου του πατέρα του. Παράλληλα, ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας.
Ποιο είναι το αγοράκι της φωτογραφίας;
Ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε αρχικά για τα χρόνια που ήρθε στην Αθήνα: «Ήρθαμε με λεωφορείο στην Αθήνα από τη Βόρεια Ήπειρο, αλλά δεν θυμάμαι πώς ακριβώς ήρθα. Θυμάμαι εικόνες να είμαι με τη γιαγιά μου σε ένα λεωφορείο και να ερχόμαστε».
«Προσωπικά δεν βίωσα το ρατσισμό όταν ήρθαμε στην Ελλάδα. Όταν το 1990 όμως επαναπατρίστηκαν οι γονείς μου, γιατί μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτή την κουβέντα, τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά. Οι Έλληνες υποδέχτηκαν τους Βορειοηπειρώτες με ανοιχτές αγκάλες» ανέφερε ο τραγουδιστής και πρόσθεσε: «Σιγά σιγά όμως καλλιεργήθηκε από τα ΜΜΕ ένα αίσθημα φόβου απέναντι στους Αλβανούς που είχαν μόλις έρθει στην Ελλάδα. Κάποιοι ίσως να ήταν όντως εγκληματίες, κάποιοι είχαν βγει από τις φυλακές, αλλά δυστυχώς την πλήρωσαν και Αλβανοί οικογενειάρχες που ήρθαν ως οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα και Βορειοηπειρώτες».
Διαβάστε επίσης:
Ποιο είναι το κοριτσάκι της φωτογραφίας;
Ο τραγουδιστής είχε αποκαλύψει ότι η ελληνική ταυτότητά του έχει λάθος ημερομηνία γέννησης, κάτι που το αντιμετωπίζει συναισθηματικά, καθώς τη θεωρεί κειμήλιο. «Πήρα την ελληνική υπηκοότητα και έχω μια ταυτότητα η οποία γράφει λάθος ημερομηνία γέννησης. Από τη χαρά μου που πήρα την ελληνική ιθαγένεια, δεν έδωσα σημασία. Την έχω κατεστραμμένη από τα ταξίδια, δεν μου πάει η καρδιά να την αλλάξω. Θα πω ότι την έχασα. Είναι κειμήλιο» εξήγησε. Ο Χρήστος Μάστορας αναφέρθηκε με συγκίνηση και στη γιαγιά του, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του, όπως λέει. «Η γιαγιά μου ήταν ένας άνθρωπος που με διαμόρφωσε πολύ βαθιά. Ήταν εκπαιδευτικός. Με το που μιλάω για τη γιαγιά μου, με πιάνει ένας κόμπος. Θυμάμαι τα τελευταία χρόνια που είχε αρχίσει το μυαλό της να φεύγει, αλλά με θυμόταν και μου έδειχνε την αγάπη της. Μου έκανε τα μαθήματα, η αγάπη της για μένα ήταν σχεδόν “κακουργηματική” γιατί δεν με άφηνε να κάνω τίποτα μόνος μου. Έχω μάθει τόσα πράγματα από αυτήν, ήταν ένα παιδί μέσα της. Ήταν πολύ περήφανη για μένα. Τώρα θα έδινα δέκα χρόνια από τη ζωή μου για να έχω μισή ώρα μαζί της. Τότε της έλεγα “μη με αγαπάς τόσο”» τόνισε ο Χρήστος Μάστορας.