Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Αυτό είναι το ιστορικό σπίτι του Μίκη

Εικόνες από το εσωτερικό του νεοκλασικού όπου έμενε η κόρη του στο Κουκάκι

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη άνοιξε το ιστορικό σπίτι της στο Κουκάκι στην κάμερα του Happy Day και στη δημοσιογράφο Χριστιάνα Κοχλατζή. Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη διηγήθηκε πολλές ιστορίες από το παρελθόν.

«Έχω κρατήσει φόρεμα της μητέρας μου από το 1959, όταν χόρευε μπαλέτο. Δεν το ξαναφόρεσε, το είχε κρυμμένο, το βρήκα και το έβαλα εγώ. Εγώ δεν το φόρεσα ποτέ» είπε χαρακτηριστικά, , με το σπίτι της να είναι γεμάτο με διάφορα εντυπωσιακά αντικείμενα τέχνης.

Μαργαρίτα Θεοδωράκη
Ένα από τα φορέματα της μητέρας της.

 

«Έχω πολλά αναμνηστικά από τα ταξίδια που πήγαινα. Ένα πράγμα από εδώ, ένα από εκεί κι έτσι γέμισα το καθιστικό. Δεν είμαι δεμένη με κάποιο αντικείμενο. Μου αρέσουν τα χρώματα και για αυτό έχω πολλά ψηφιδωτά στο σπίτι» πρόσθεσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη σε άλλο σημείο.

Μαργαρίτα Θεοδωράκη
Το σπίτι είναι γεμάτο διακοσμητικά.

 

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη αποκάλυψε, επίσης: «Σε αυτήν την τραπεζαρία κάθονταν πολλοί υπουργοί που ήταν φίλοι του πατέρα μου. Είχαμε τη συνήθεια ως οικογένεια να κάνουμε πάρτι κάθε εβδομάδα, αφιερωμένο σε κάποιο είδος Είχαμε τη συνήθεια ως οικογένεια να κάνουμε πάρτι κάθε εβδομάδα, αφιερωμένο σε κάποιο είδος φαγητού, πάρτι πατάτας, μακαρονιών κλπ. Ο καθένας έφερνε τη δική του κατσαρόλα, έρχονταν 30-40 άτομα, οι εργένηδες είχαν δικαίωμα σε γλυκό ή κρασί, και εμείς φτιάχναμε τις σαλάτες και πάντα και ο μπαμπάς».

Μαργαρίτα Θεοδωράκη
Καρέκλες-βάτραχοι στην τραπεζαρία.
Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!